lördag 27 juli 2024

 

Hej vänner!

Jag är hemma på permission. För de senaste veckorna befinner jag mig annars på Skandium-kliniken i Uppsala och bestrålas med protoner. Men på helgerna får jag åka hem. Men tyck inte synd om mig, för jag har det faktiskt ganska bra. Det finns folk som har det betydligt jävligare. Mellan behandlingarna, bor jag på ett bra hotell och käkar hotellfrukost varje morgon. Jag börjar med bacon och äggstanning. Sedan blir det mackor, kaffe och juice. Allt avslutas med yoghurt och flingor. Sedan står man sig en stund.

Ibland går jag ner på stan och tittar. Då går jag förbi kåken där psykologiska institutionen låg, när jag utbildade mig. Numera bedrivs det någon annan verksamhet där. Från början utbildades läkare i detta hus. Där låg en ”anatomiskt teater”, där dessa blivande eskulaper, fick se på när döingar obducerades. Så kåken kallades då för ”Asis”. Men när psykologutbildningen flyttade dit började man istället kalla den för ”Knasis”.

När man läser nyheterna blir man för det mesta mörkrädd över alla galenskap man får ta del av. Men en bra sak är i varje fall, att det har blivit en ny presidentkandidat i USA. Jag hoppas att det är en bra tjej och hoppas också innerligt att hon vinner över den jävla grisen till motståndare. Inte för jag vet så mycket om Ms Harris. Men hon är i varje fall säkert betydligt bättre, än den förbannade slemmiga grisfoten. För det skulle ju även en trafikdödad bäver vara.

Men annars fortsätter det mesta vara ett förbannat mörker. Krigen bara fortsätter och likaså skjutandet och sprängandet. Det känns jävligt hopplöst och så otroligt meningslöst.

Jag har ju på denna blogg vid upprepade tillfällen gjort reklam för demokratin som styrelseform Även om det hänt att tvivlat på att den är så himla genial, som alltid tyckt förut. Men när man i demokratiska val väljer sådana rötägg som Trump, Orbán, Netanyahu att leda sitt land, börjar man undra om alla bör ha rösträtt. Men det tycker jag nog att alla bör ha, trots allt. För annars är det ju inte längre någon demokrati. För i en sådan bör ju gälla regeln, en medborgare och en röst. Det är också viktigt att det i en demokrati råder yttrandefrihet och tryckfrihet. Ni få som läser min blogg regelbundet kommer kanske ihåg, att jag tyckte att de som hotar politiker och journalister, bör placeras i tukthus några år och förbjudas inneha dator och smart telefon för gott.

Nu läste jag något överjävligt i tidningen. Nämligen att en journalist i Malmö som skrivit en artikel om att man vid en demonstration i Malmö på arabiska ropat slagord till stöd för den organisation, som startade galenskapen, genom att i en massaker döda helt oskyldiga civila människor. Även om svaret på detta är oproportionerligt och vidrigt, så är dödande av oskyldiga människor alltid ett brott mot oss alla. Nu hade alltså en journalist som kan arabiska avslöjat att man på svenska ropade på vapenvila, men på arabiska ropade något helt annat. På grund av detta sökte ett antal personer, som inte gillade att hon avslöjat detta, upp ovanstående journalist i hennes hem, för att skrämma henne och tysta henne. Folk som visar så lite respekt för demokratin och dess institutioner, att de söker tysta den fria pressen, tycker jag borde få sitt medborgarskap indraget och utvisas till ett land, utan sådana friheter och rättigheter. För att söka skrämma och tysta journalister är ju närmast landsförräderi, i ett demokratiskt land.

Winston Churchill sa ju en gång: ”Demokrati är den sämsta statsformen, bortsett från alla de andra.” Det håller jag inte riktigt med om. För jag tycker att demokrati är den bästa statsformen och alla andra är ovärdiga människan och bara skit. Men Winston sa mycket annat förståndigt och kul fast han var en genomkonservativ gubbe. Han sa till exempel när någon tog upp hans rökande: ”Cigarren sysselsätter både händer och mun. Därigenom har jag många gånger undgått frestelsen att antingen strypa eller bita folk som har irriterat mig.” Man kanske skulle börja röka cigarr.

Rädda Barnen: https://www.raddabarnen.se/stod-oss/swish/

Slava Ukraini

Peter





 




Inga kommentarer: