söndag 12 november 2023

Hej vänner!

Som de flesta av er säkert vet måste vi som bor i Visby nu koka vårt vårt kranvatten, innan vi dricker det. Tidigare gällde bara det som Falstaff Fakir så riktigt påpekade: ”Vatten är ett farligt gift, vilket omger Visby stift”. Numera är vi inte bara omgivna av eländet. Det finns till och med i våra kranar.

Under medeltiden och århundradena därefter drack man ju inte vatten. För man var redan då medveten om att det kunde leda till att man blev sjuk. Varför förstod man nog inte. Men trots det undvek man att dricka vatten, om det gick. Så istället drack man den betydligt bättre och nyttigare drycken öl. Något som också jag gjort under större delen av mitt liv. Numera dricker jag ju endast öl utan alkohol. Men det är faktiskt lika gott, som den mer nervlugnande variant, som jag oftast drack tidigare. Fast visst finns det sorter jag saknar. Som Guinness och Chimay blå. Men det är trots allt en världslig sak.

I USA dricker man ju oftast öl som smakar lite och har den egenskapen att det liknar en kanot. Som ni säkert vet beror den likheten på egenskapen att både ölen därstädes och en kanot är: ”fucking close to water. Numera finns ju visst också i USA mindre bryggerier som gör utmärkt öl. Men det dricks väl mest av folk med bildning och kultur. Resten av befolkningen dricker sådant som Miller eller amerikanskt Budweiser. Som just har denna kanotliknande egenskap.

I USA brygger man också kaffe som är mycket svagt och vattnigt. Man brukar i och för sig få det i jättestora muggar, men det förbättrar inte smaken. Så både ölen och kaffet är en rätt slaskig historia. Jag misstänker att det är det som gör så många amerikaner så slaskiga i hjärnkontoret att de kan tänka sig att rösta på en ouppfostrad, obildad, obehaglig och narcissistisk psykopat som president. Så att dricka taskigt öl och kaffe kan vara direkt farligt.

I Ryssland dricker man ju också dåligt öl. Men där är det ju sällan man väljer sina ledare i fria, rättvisa och hemliga val. De flyter väl mest upp som ett äckligt mögel och lägger sig på folkets hallonsylt. Förgiftar hela burken efter en stund. Så det är inte underligt att befolkningen där, inte kan stå emot propaganda och lögner. De har ju fått mögel i hela hjärnan till slut och kan inte tänka klart längre.

Världen är sålunda en ond plats där folk, som borde sitta inlåsta på grund av sin galenskap, tillåts styra och förstöra för oss andra. Maktlös och utan hopp får man försöka stå ut en dag i taget. Tror man på gud får man väl be till honom. Om man inte gör det kan man väl ta en pilsner och krama någon man älskar eller älska med någon man kramar. För även om man mist tron och hoppet, så får man väl försöka hålla kvar kärleken. Den skall ju trots allt vara störst.

Rädda Barnen: https://www.raddabarnen.se/stod-oss/swish/

Peter

 







 

Inga kommentarer: