söndag 26 november 2023

Hej vänner!

Jag har, som ni märker, blivit oerhört tråkig och tjatig i denna blogg. Så kanske det är äntligen dags att lägga ner den. Mitt behov att skriva ner och bearbeta saker som jag tänker på, kanske skulle försöka hitta något annat sätt att hantera, än att dela med mig det till andra. När jag började skriva här tänkte jag på många saker. En del som var skojiga eller spännande, andra som var sorgliga och ledsamma. Men nu känns det mest som det är jävla ältande om världens ondska, som inte gör någon glad. Mitt behov av att dela sådant med er, är ju bara dumt. Ni skulle säkert vara gladare om ni slapp läsa mina jävla jämmerlåtar och klagovisor, över vår onda tid. Som ni nu stackare får ta del av, för det hjälper mig att få lite distans till allt ont som omger oss. Jag tror i varje fall jag skall sluta göra reklam för tråkigheterna på Facebook.

Jag har ju tidigare skrivit om att jag inte tycker den ärftliga monarkin är något vidare sätt att utse landets statschef. Att om vi skall envisas med att ha en kung borde denna väljas som skedde innan Gustav Vasa, hittade på det här med att titeln skulle ärvas. Detta borde som förr ske, vid Mora sten under hurrarop och vapengny. Men Mora sten har ju kommit bort så man får väl forsla dit en ny sten, att lyfta upp den nyvalde kungen eller drottningen på.

Men nu såg jag kronprinsessan hålla tal i den tyska förbundsdagen och blev så imponerad att jag bestämt mig för att rösta på henne och personligen lyfta upp henne på Mora sten, om jag skulle få chansen. Vilken tjej! Hennes tal var en på alla sätt en retorisk förebild. Hon var tydlig, värdig och modig. Nu förstår jag att hon inte formulerat detta tal helt själv. För den typen av tal kommer ju inte till på det sättet. Men hennes sätt att framföra det, var sådant att man genast funderade om man inte borde gå med i monarkistiska föreningen. Jämfört med det respektlösa och ogenomtänkta svamlande våra partiledare numera brukar ägna sig åt, var kronprinsessan tal, som en klar vårbäck.

Precis som sin far är ju Viktoria dessutom dyslektiker och det gör det inte mindre imponerande. För då får man kämpa extra med att följa manus. Hon är ett strålande exempel på att det inte finns något som helst samband mellan dyslexi och begåvning. Vilket ni säkert vet och har förstått. Men hennes far verkar fortfarande lida av han som barn och ung, blev missförstådd och kränkt. Verkar ju fortfarande ibland lite rädd och osäker. Även om det blivit mycket bättre än när han var ung. Jag tycker trots det alltid lite synd om honom och hans öde. Nu skall han tydligen också skämmas för att han har en ingift släkting, som är en horbock och fåntratt. Vilket ju knappast är hans fel. Själv blev han ju inbjuden av vänner med dåligt omdöme och slemmig kvinnosyn på kalas. Där det tydligen dök upp scandal beuties i form av kaffeflickor till konjaken och cigarren. Det var naturligtvis osmakligt, skämmigt och dumt. Men jag gissar att det inte stod i inbjudan att ”kaffeflickor” serverades till konjaken. Men om det, mot förmodan, gjorde det, så borde han inte gått på detta kalas. Men hans fruga blev säkert förbannad. Så han har nog straffats rejält för detta tilltag.

Som ni vet fortsätter det vidriga mördandet och krigandet. Jag tänker mycket på det och mår i perioder, jävligt dåligt över att tänka på detta. Samtidigt vill jag inte att kriget i Ukraina skall bli vardag och kampen där skall ens för en stund glömmas bort. För det är en kramp mellan frihet och förtryck. Mellan demokrati och barbari. Mellan styrka och rätt. Förlorar Ukraina den kampen, är vi kanske till slut alla förlorade.

Som ni vet är den där jävla Trump är en idiot.

I Mellanöstern har man visst gjort uppehåll i det jävla dödandet. Det är bara hoppas att man fortsätter så på bägge sidor. För det är ju ett meningslöst jävla mördande som bara kommer leda till ett fortsatt meningslöst dödande. De som drar hit till Sverige, sitt dumma jävla hat, tycker jag bara skall hålla käften och respektera oss, som har kvar vårt förnuft och ser människor, där de bara ser fiender.

Hur är det annars kanske ni undrar. Jo tack, förutom att mitt ljumskbråck jävlas och gör ont är det rätt bra. Det växlar mellan lite ont och rejält ont på ett irriterande sätt. Så länge jag håller mig lugn och passiv är det mest lite ömt. Men om jag går en promenad, så gör det efter en stund jävligt ont. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan det blir fixat.

Nedan en länk till kronprinsessans tal. Lyssna på det!

https://youtu.be/-8nvDpMVlA4?si=Ol7_Sk6fQP1-3UNz

Slava Ukraini (Слава Україні)

Rädda Barnen: https://www.raddabarnen.se/stod-oss/swish/

Peter

 







 

Inga kommentarer: