lördag 22 juli 2023

Hej vänner!

 Jag begriper inte varför man skall få hålla på och elda upp koraner, när det får sådana konsekvenser som det uppenbarligen får. Verkar jävligt onödigt att tillåta detta. Jag kan inte inse att det skulle hota yttrandefriheten i någon omfattning, om man skulle inskränka rätten att elda upp exemplar av denna bok. Dessutom är det en onödig kränkning och provokation, som jag inte kan se leder till någonting. Jag är helt övertygad att bakom detta brännande, ligger ytterst ett stort land i öster, som vill ställa till det för oss på alla sätt det kan. Vilket detta stora otäcka land, nu har lyckats med.

Men yttrandefrihet är viktigt och att det skulle vara svårt att upprätthålla denna, om man skulle anpassa sig till alla de som blir kränkta av olika saker. För det finns ju alltid någon lättkränkt jävel som blir upprörd, av en det ena och än det andra. Som Fritjof Nilsson-Piraten sa: ”Skriver man om synålar är det alltid nån enögd jävel som känner sig träffad.” Men just brännandet av koranen verkar ju bara provocera till ingen eller liten nytta.

I USA är många numera tokiga och jävligt lättkränkta. Läste ni om rektorn i Florida som fick sparken när hon visade ungarna en bild av Michelangelos staty ”David”. David är nämligen helnäck. Vilket tydligen allvarligt skulle skada ungarna att få se. Någon där beskrev denna staty som pornografisk. Om man tycker det måste man vara jävligt lättupphetsad. I Florida skall barnen också tydligen förbjudas undervisas om homosexualitet, sociala orättvisor, rasism och allt annat som är normbrytande eller orättvist. All undervisning skall bygga på ”traditionella värderingar”. Hur fan nu sådana ser ut. Var det på 1800-talet. Då slaveri var tillåtet i Florida och kvinnor inte fick rösta och var portade från högre utbildning. Eller var det på 1930-talet då man kunde bli häktad om man var homosexuell och därmed brottsling. Eller var det när Fröding höll på att hamna i finkan för han i en dikt beskrev ett samlag och Strindbergs bok ”Giftas” beslagtogs av myndigheterna. Normer är ofta bra att ha. Så länge man har rätt att ifrågasätta dem.

Ute skiner solen och jag skall snart gå ut. Jag är ensam i helgen. Det är okej även om det var roligare när kamrat Katten levde. Då hade man ju alltid sällskap och någon att prata med. Taxen Stefan har åkt hem till sin matte och verkar ha det hur kul som helst. Han verkar helnöjd och verkar inte sakna mig ett dugg. Vilket är skönt. För jag vill att han skall vara glad och må bra, även om jag saknar honom lite. Ibland funderar jag på att skaffa en egen hund. Men M är inte så sugen på det och vad gäller sådant måste man vara helt överens. För det är ett stort ansvar. Nästan som att skaffa barn.

Det har förresten varit en jävla vecka här i Visby. Iallafall om man som jag bor innanför murarna. Det har nämligen varit den så kallade ”Stockholmsveckan” då de unga människor som annars frekventerar Stureplan i Stockholm, kommer hit och festar. Det innebär att de super sig apfulla och nattetid går runt och skrålar, stökar och uppför sig illa. Uppvisande lika dåligt omdöme som ölsinne. Dessutom serveras de uppenbarligen mer alkohol än de tål, på en del mindre nogräknade krogar som vill tjäna pengar. Detta trots att de redan har nått ett tillstånd där de inte längre kan gå rakt, kräks och pissar på sig. I värsta fall hamnar de på akuten och behöver vårdas.

För att inte bli för tjatig tänker jag denna gång inte skriva om mina hatobjekt. Ni vet en president och en före detta dito. Jag skall bara tala om att mina känslor inför dessa vidriga slemfiskar är oförändrade. Nämligen vitglödgat hat. Det är en känsla som jag annars under livet knappast känt. Jag har tyckt jävligt illa om en del människor. Men inte hatat dem. Jag läste förresten i bibeln om de två odjuren i Uppenbarelseboken. Det ena beskrivs ju ha en mun som ”skröt och hädade”. Det andra ”låter till och med eld falla från himlen ner på jorden i människornas åsyn”. Det kändes som en beskrivning av ovanstående kräkmedel. Så jag sitter och funderar. För som det står: ”Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.” Jag har ännu inte kommit på hur 666 hänger ihop med dessa brottslingar. Men jag kommer nog på det till slut. Fast kanske jag inte har den vishet och det förstånd som krävs. Vi får se.

Peter

 



 

Inga kommentarer: