onsdag 1 mars 2023

Hej vänner!

Jag är som vanligt rätt sur. Så vill du bli glad och uppmuntrad så finns det betydligt roligare läsning än nedanstående. Eller varför inte göra något annat trevligt, som gör en glad. Köp en semla eller spela någon trevlig musik, istället för att läsa nedanstående tröstlösa tråkighet. Det är min rekommendation.

Av allt dumt som händer är väl frikännandet av den fula gubbe, som begått sexuella övergrepp på en liten tioårig flicka är bland det konstigaste. En dom, där de dömande gubbarna satt och kliade sig i håret och funderade på vad flickstackarn menade, när hon beskrev att pedofilen tagit på hennes snippa. Hur långt han stuckit in sitt finger. Vad fan nu det har för betydelse. Eller om snippa bara betyder de yttre könsdelarna. Som det skulle vara okej att med fingrarna vara där och peta på småflickor. Det är ju helt enkelt inte riktigt klokt. Det är inte bara jag som blivit upprörd, utan rätt många fler har jag förstått. Nu får man hoppas att högsta domstolen tar upp överklagandet dit och att domen rättas till där. Samt att att de gubbar som var domare i hovrätten, aldrig mer får döma i brott som handlar om övergrepp på barn. Helst inte alls, förresten. Jävla perukstockar som sitter där och grubblar över vad snippa betyder. Vad är det för fel på folk?

Det finns ju mindre allvarliga saker att reta sig på förresten. Som det där gänget som vill rädda våtmarkerna, genom att göra folk förbannade. Som i sin jävla självtillräcklighet och brist på ödmjukhet, tror att folk lyssnar på dem och deras argument. Vilket de flesta inte gör, på grund av deras dumma strategi. För få orkar lyssna på folk, som är så övertygande, om sin egen personliga viktighet, att man vill ge dem något kramplösande. Hur goda argument de än har. Om man vill påverka och nå fram till folk, finns det bättre och mer framgångsrik retorik. För det är viktigt att rädda våtmarkerna och ju fler som håller med om detta, desto bättre. Så det är synd att det finns de som ställer till det, för alla oss som tycker så.

Kunskap är bra att ha. Men det räcker inte. Som det står i bibeln:

”Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting.”

Nu vet jag inte riktigt vad som menas med kärlek i det här fallet. Men om vi gissar att det betyder ungefär, att jag respekterar dig och dina känslor, samt är beredd att offra min bekvämlighet om du behöver hjälp, för att jag bryr mig om dig. Hur mycket kunskap jag har om manualer och teorier, ekar det bara tomt, om det inte förenas med medkänsla och värme. Ibland känns det som världen blir alltmer fylld med kunskap och allt kallare. Jag har ju haft rätt mycket kontakt med vården den sista tiden och där mött massa snälla omtänksamma människor som vårdat mig. Säkert också väldigt kompetenta på sitt jobb, även om de inte har hela kunskapen. Men med så mycket kärlek, att det räckte att ge lite till mig, när jag mådde jävligt dåligt. Ibland känns det som de flitiga snälla arbetarna i vingården, som går till jobbet varje dag och gör nytta till ofta en rätt låg lön, aldrig får den uppskattning de förtjänar. Medan de som gör karriär och leder och fördelar arbetet, på allt högre positioner, tills de når en på en nivå över sin kompetens, får hög lön och uppskattning av sina likasinnade. Som tagit ytterligare ett steg i byråkratin. Medan de hittar på nya sätt att övervaka och effektivisera andra som gör jobbet. Som går runt som skrällande cymbaler och öser floskler som: ”Vi tror på målstyrning, Vi vill komma åt tidsödande processer, Värdeskapande eller Värdegrund”. Vården börjar ju bli överfull av byråkrater, konsulter och strateger. Medan de som hämtar en kopp kaffe och tröstar en, innan de byter katet, springer benen av sig för att hinna med.

Kriget fortsätter. Det jävla skjutandet och sprängandet likaså. De som har att styra detta land, har fullt upp med att ta heder och ära att varandra. Annars kan man ju tycka att när landet hotas av yttre och inre fiender, borde det vara läge för att hitta gemensamma lösningar och söka enighet. Men det verkar liksom inte ligga för dem. De har ju nått sin position genom att vara tävlingsinriktade och duktiga. En personlighet som inte underlättar ödmjukhet och kompromissvilja, gissar jag. För sådant bör man stoppa undan, om man vill vinna. Dessutom har man ju rätt och då finns det ju ingen som helst anledning att vara ödmjuk. Tvivel och tvekan är för mesproppar och losers.

Taxen Stefan har flyttat hem till sin matte igen. Jag såg på en video att han verkar glad och helnöjd. Vilket är skönt att se. Men jag saknar honom faktiskt lite, den lilla ettriga odågan. Men han kommer tillbaks någon vecka i april. Det skall bli kul. Jag funderar på att skaffa en egen hund. Men först vill jag vara helt återställd, från alla jävla krämpor som drabbat mig och fortsätter jävlas. Men så länge är jag glad att Steffe kommer på besök ibland.

Idag verkar det bli en fin vårdag. Solen skiner och det kommer nog bli rätt många plusgrader i solen. Jag har ett läkarbesök på förmiddagen. Efter det tänker jag gå till stadens botaniska trädgård och sätta mig i solen och äta en macka och dricka choklad. Så det så!

Peter (er egen lilla solstråle)



 



Inga kommentarer: