fredag 3 februari 2023

Hej vänner!

Jag läste just att antalet tigrar i världen har ökat något. Från 3200 till ca. 4500. Det är ju ändå bara en spillra och risken att arten skall utrotas finns fortfarande kvar. Då skulle vi få leva i en värld utan tigrar och det skulle våra barn och barnbarn också få göra. Det stod också att dessa tigrar lever på bara 5 % av sitt tidigare utbredningsområde. Även de andra stora kattdjuren håller på att utrotas och försvinna. I Sverige får man jaga vårt enda fina vilda kattdjur, lodjuret. Vilket verkar jävligt onödigt. För jag läste att det bara finns 1443 lodjur här och det är inget överflöd precis. Antalet förvildade katter är säkert större och kunde säkert glesas ut, utan att det skulle göra någon större skada. Det tycker jag. Fast jag, som ni vet, tycker mycket om katter och en av mina i livet bästa vänner var katt. Jag läst också att sälarna i Östersjön svälter på grund av att strömmingen håller på att utrotas. När jag läser om sådant så kommer en stor sorg över mig. Så världen blir allt mer fylld av människor och allt tommare på annat liv. Vilket gör sådana naturnördar som jag är, alltmer uppgivna och ledsna.

Just när jag skrev detta gick en liten spindel förbi på väggen till vänster om skärmen. Det gjorde mig lite glad. Hos mig bor alltså just nu en liten dvärgtax och minst en spindel. Annars är jag ensam i helgen.

Jag läste att Centerpartiet skall få en ny partiledare efter Annie Lööf. En kille som, när han var yngre, tydligen hade ovanan att oprovocerat ge andra en så kallad dansk skalle i ansiktet. Något han slutat med, vad jag förstår. Vilket vi alla kan vara tacksamma för. Det var visserligen länge sedan, han var våldsam på det sättet och det borde kanske glömmas och förlåtas. Men jag måste väl erkänna att jag har svårt att känna förtroende för folk, som i relativt vuxen ålder har uppfört sig . Jag tror det säger något om vilka de är. När jag var ung och gick på gymnasiet hade jag en mycket ledsam kärlekshistoria och var djupt olycklig. Då var det en taskig jävel i min klass som retade mig på grund av detta. Han var då en elak och dum jävel och det har han säkert fortsatt vara. För det säger något om folks grundläggande personlighet, när man uppför sig på det viset. Likaså om man skallar folk i ansiktet. Ni behöver inte hålla med mig. Men så tycker jag.

Klockan är 19:00 och jag gick en riktigt lång promenad med Stefan tax innan jag började skriva detta. För jag vill se på ”På Spåret” och då är det bra om han är lite trött och har kissat ordentligt. Nu sover han efter ha käkat kvällens torrmat. Han var nog lite missnöjd för han har fått lyxkäk igår och förrgår. Det beror på att jag trodde han käkat upp en grej, som jag har på tån för att inte få skavsår. Vilket gjorde mig orolig. Så jag ringde veterinär och frågade om hon trodde det var farligt att käka en sådan grej. Det trodde hon inte utan hon var säker på att den skulle komma ut. Men jag skulle ge honom käk så den blev inbakad i tarmen. Så han fick sådan där lyxig och dyr paté för hundar, fast det var kväll. Då jag var angelägen att eländet skulle komma ut, så fick han det också på morgonen och kvällen dagen därpå. Men jag kollade och ingen grej verkade komma ut. Men Stefan var helnöjd och tyckte mathållningen blivit mycket bättre, på det här hotellet. Men igår hittade jag den där tågrejen i sängen. Så han hade tydligen trots allt spottat ut den. Så idag var det torrmat igen, vilken han vägrade äta tills han blev riktigt hungrig i kväll. Men det var under protest. Men till i morgon har han säkert förlåtit mig, för han är inte långsint.

Trevlig Helg

Peter




Inga kommentarer: