onsdag 6 juli 2022

Hej vänner!

Ingenting är kul längre. Idag mördades en kvinna i min ålder av en tokig jävel. Denne tillhörde tydligen det obehagliga gäng, som förstörde stämningen senast det var Almedalsvecka före pandemin. De gick runt i grupp och såg galna och otäcka ut. Vilket de antagligen var. I år har man sluppit se dem och deras otäcka flaggor. Vilket var skönt. Vad den nu gripne mördaren hade för motiv, vet jag inte. Det kommer väl komma fram så småningom. Man får väl hoppas att han interneras för gott. Så han inte kan ställa till mer jävelskap. Vilket nazister alltid gör, om de får gå lösa.

Så det är en sorglig kväll i Visby. Här brukar ju folk som tycker mycket olika träffas och var överens om att de inte är överens. Jag har hört från säker källa att ledande personer som tillhör olika ungdomsförbund, minsann gått på samma etablissemang och där hånglat med varandra, på ett sätt som gjort andra generade. Vilket jag tycker är lite rörande och kul, om det är sant. Vilket det kanske inte är. Men en förutsättning för demokratin är ju på något sätt att du respekterar dem, som inte tycker som du gör. Vilket ibland är väldigt svårt. Men det finns ju vissa saker som det inte går att kompromissa om. Som att alla människor har samma värde. Som FN:s deklaration om mänskliga rättigheter inleder sin uppräkning av dessa så bra börjar:

”Alla människor är födda fria och lika i värde och
rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och
bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.”

Tyvärr måste jag erkänna att jag tvivlar på att alla har utrustats ”med förnuft och samvete”. Det finns mycket som talar emot detta. Man kan dock önska att så vore fallet. Om ni vill läsa hela deklarationen om Mänskliga rättigheter så finns den här:

https://fn.se/wp-content/uploads/2016/07/Allmanforklaringomdemanskligarattigheterna.pdf

Kan man läsa om man vill bli ledsen, då det visar sig att världen är full med brott mot dessa rättigheter.

Jag hör att det spelas musik på Stora Torget i kväll trots vad som hänt, vilket jag tycker är dålig stil och omdömeslöst. Kan inte detta bli en kort stund av stillhet och eftertanke. Även i denna stad av oväsen och allmänt stök.

Det är ta mig fan bara krig, mord, galenskap och dumhet i världen. Vilket jag får allt svårare att stå ut med och gör mig ledsen.

Peter

 


 

 

1 kommentar:

Unknown sa...

Kan inte annat än hålla med. Det är inte kul när tråkigheter händer på sådant sätt :-( Man blir ledsen :-( helt enkelt. Håll i och håll ut! Kram <3