söndag 26 juni 2022

Hej vänner!

Som ni dom följer denna blogg vet tycker jag illa om religioner och den typen av vidskepelse och dumhet. Nu har en tokig jävel i Allahs namn skjutit ihjäl och skadat helt oskyldiga människor i Oslo. Tydligen för att de var sådana killar och tjejer, som kärar ner sig av folk av samma kön som de själva. Vilket enligt galningens religiösa uppfattning man bör mördas för. Nu kommer man säkert få höra att det inte har med islam att göra och att det inte skall lastas på religionen att en enstaka knäppgök, gör sig skyldig till vansinnesdåd. Men jag tänker inte låta religionen slippa så lindrigt undan den här gången. Det är klart att en religion som har i sin heliga skrift en lagtext, med barbariska straff i form av stening och dödsstraff, kan inspirera till mord. I Saudiarabien är det till exempel dödsstraff på att ha sex med en person av samma kön. Det är det visst i flera andra muslimska länder. Likaså om man hoppar av från tron och tar avstånd från alltihop, så kan man straffas med döden.

I USA har högsta domstolen, sannolikt för att konservativt kristna abortmotståndare är kompisar, med de konservativa domare, som den förre presidenten och flatlusen tillsatte, sagt att det är okej att förbjuda abort på delstatsnivå. Omedelbart hoppade en rad stater i det så kallade bibelbältet på detta beslut och förbjöd abort. Vilket gör att de kvinnor som bor där och av olika skäl känner att de måste få en abort, kommer resa till de stater där detta är tillåtet. De som har gott om pengar reser väl utomlands av samma orsak. De som blir kvar är väl fattiga tonårsflickor, som tvingas föda barn som de inte vill ha och kanske inte kan försörja. Eller som genomför aborter i skumma källare med strumpstickor och får men för livet eller dör. Som i Brasilien där visst 200 000 flickor och kvinnor skadas eller dör varje år på grund av olagliga aborter. Så antalet aborter lär väl inte minska i USA på grund av detta omänskliga förbud. Möjligtvis under vilka förhållanden dessa genomförs. Detta med anledning av en idiotisk religiös uppfattning hos de mänskliga intellektuella b-lag, som röstade på den förre presidenten.

I Ukraina fortsätter det kriminella dödandet och börjar hemskt nog bli en del av vardagen och orsakar inte längre några löpsedlar. Vilket gör mig ledsen och trött. Den lilla otäcka slemsvampen som startade alltihop, har enligt ”patriarken Moskva och Ryssland” som heter Kirill, gud på sin sida i mördandet.

Ovanstående är bara tre exempel på religionernas skadlighet på det mänskliga tänkandet. Jag kunde ge oändligt många fler. Förstör förmågan till medkänsla och empati. Förstör förmågan att skilja mellan rätt och fel. Gör att man tror att det finns ett högra väsen, som ger en rätt att skada, trakassera och fördöma sina medmänniskor. Gör att man tror att man har rätt att lägga sig andra människors sätt att leva, även om detta inte skadar någon. En obehaglig dypöl av dumhet att rulla sig i, för de som gillar sådant. Annars kan man ju dricka ur förnuftets klara fjällbäck. Vilket är både nyttigare och bättre. När Jesus var på jorden var fariséer och hycklare det värsta han visste. Han skulle antagligen gråta om han visste vad hans efterföljare ställt till med. Han säger ju själv: ”Tagen eder till vara för falska profeter, som komma till eder i fårakläder, men invärtes äro glupande ulvar.”. Han skulle säkert tycka lika illa om religioner som jag gör, om inte sämre.

Det är förresten onödigt varmt. Ni som läser denna blogg regelbundet, minns kanske att min inställning till värmeböljor är obetingat negativ. Jag mår rent fysiskt illa av temperaturer över 25 grader och blir trött sur och irriterad. Det beror antagligen på att jag i rätt nedstigande led härstammar från de neandertalare som vid istidens slut, vandrade norrut för att få lite svalka och slippa den otäcka värmen. Den svenske biologen och professorn Svante Pääbo har ju visat att alla européer har neanderthal-dna i sina gener. Oftast bara några procent. Men jag är nästan bara neandertalare och plågas därför av värmen på ett sätt, som ni moderna människor inte förstår. Jag mår faktiskt inte bra alls just nu.

Peter 

 



 

Inga kommentarer: