lördag 12 februari 2022

Hej vänner!

Det har blåst mycket sista tiden här på Gotland. I morgon skall det tydligen blåsa ordentligt igen. Inte storm, men kuling. Vilket också är rätt blåsigt. Men det känns som det laddar upp till storm. Både här och i världen.

I natt har jag varit en riktig surgubbe. Några unga grannar hade fest och spelade musik jättehögt. Jag hörde inte musiken, utan bara bastonerna. Dunk, dunk, dunk lät det. Men jag ville inte förstöra stämningen, så jag försökte stå ut. Men klockan 04:00 blev jag tokig av det jävla dunkandet och gick över och sa till att de fick ge sig. Jag var riktigt förbannad och såg antagligen galen ut för jag hade håret på ända och var mäkta irriterad. En del av de som var där, såg faktiskt lite rädda ut. Men sedan dämpade de sig. Men jag kunde ändå inte somna, för jag var så uppe i varv. Så natten till idag, har jag inte sovit mer än någon timme

Jag sitter och tänker på att det verkar bli krig. Det verkar som giftmördaren och hans kompisar planerar överfalla ett grannland och tvinga dess befolkning till underkastelse. Vilket kommer leda till att en massa människor, som inget ont gjort, mördas. Var kommer de ifrån dessa onda och galna ledare och presidenter som ständigt flyter upp som ett äckligt mögel och ställer till det. Likgiltiga inför andras lidande och sorg. Finns det verkligen inget som kan stoppa dem.

Det pågår visst någon sorts kampanj där tokiga islamister påstår att socialtjänsten kidnappar barn från muslimska föräldrar, bara för att jävlas. Inte för att dessa barn far illa, misshandlas, riskerar giftas bort eller är ute på nätterna och kränger droger. Jag hörde någon förklara, att det var synd om deras föräldrar, för att de inte förstod de lagar som gäller i Sverige. Vilket egentligen inte har med saken att göra. För lagen gäller lika för alla och du är skyldig att känna till den. Om man inte vet att det i Sverige är olagligt att slå barn eller tvinga tjejer att gifta sig med någon de inte vill, så får man skylla sig själv. Jag kan ju knappast komma till England och köra på höger sida i trafiken och säga att jag inte visste att man inte fick göra så. Man får inte slå barn i Sverige och gör man det, riskerar man att barnen blir omhändertagna. Vilket det skall jävligt mycket till, om det skall hända. Om man inte vill bo i ett land där det förhåller sig på det sättet, så kan man ju flytta till ett land, där det är okej att slå kvinnor och barn, utan att riskera straff för det. Man har ju i så fall nästan hela världen att välja på. Inte stanna här och som en sorts femte kolonn och fiende och sprida lögner, som riskerar leda till att någon socialsekreterare mördas, av en galning.

Fan vad allt känns deppigt och hopplöst. Som Hamlet så riktigt påpekar: ”Ur led är tiden”. Vilket jag håller med om. Det är ju faktiskt mest skit, med den. Men det verkar ju som det finns hopp om att den förbannade pandemin håller på att ge sig. Vilket man kunde vara glad över, om inte så mycket annat var åt helvete. Krig, hat och galenskap i överflöd och evighet, amen. Horn-Per drar genom världen och gud har, om han finns, övergivit oss. Vilket är rätt taskigt.

I Stockholms stads tänkeböcker står det visst om en Roland Uddenberg som var ”rysstolk”. Han levde på 1500-talet. Men om han är släkt med mig är tveksamt. Hur han lärt sig ryska skulle vara kul att veta. Han kanske hade bott i Ryssland och lärt sig språket på plats. Eller hade han varit krigsfånge där. Gustav Vasa krigade ju med ryssarna 1554–1557. När jag kollade detta årtal såg jag att vi under historien varit i krig 14 gånger med Ryssland. Säkert onödiga och dumma krig. En som inte gillade den ryske tsaren, var Erik XIV. Det har en lång bakgrund som jag inte orkar redogöra för nu. Men han fick ett elakt brev från den aktuelle tsar, som då styrde Ryssland och han svarade minsann utan att lägga fingrarna emellan. Så här skrev han:

”»Vi have bekommit din skrivelse och
därutav nu som tillförene förnummit, vad oförnuftig,
bondaktig högfärd, lögn och föraktelse du brukar emot Oss. Men om Vi icke hade hört, att din fader var storfurste uti Ryssland, då hade Vi väl haft orsak att taga den mening därav, att någon munk eller bondekarl hade varit fader åt dig, efter du skriver så obeskedligt, likasom du hade varit uppfödd ibland bönder eller annat löst parti, som ingen ära veta. Men Vi förnimme, att du haver satt dig i sinnet, att du med dina oförnuftige och högfärdige ord vill förfära Oss, och därmed vill du föra krig emot Oss, ändock du tillförene väl haver förnummit, att Vi slätt intet frukte för din makt.”

Det var tydligen en förolämpning att vara son till en bonde eller munk på den tiden. Iallafall om man själv var tsar. Vem som är farsa åt den nuvarande aggressiva lilla giftmördare, som nu styr landet ifråga vet jag inte. Men att han själv är oförnuftig och högfärdig, är ju ingen tvekan om. Till skillnad från Erik XIV är jag rätt skraj för den nuvarande ledaren, för detta land och fruktar för hans makt. Verkar ju elak som en kamphund och oförnuftig som en mal som flyger rätt in i elden.

På TV är det Schlagerfestival i kväll. Vilket säkert är kul för dem som gillar sådant. Själv är jag måttlig intresserad. Säkert missar jag någon bra låt, på grund av detta. Men jag får väl lyssna efteråt om jag får lust. Vilket jag inte har i kväll. Ty ett stort mörker har kommit över mig och jag känner mig fylld av allvar. Paljetter och tonartshöjningar känns bara fånigt och gör mig inte ett dugg upplyft. Vet inte om något annat gör det heller i kväll. När jag sitter här kattlös och väntar på storm och krig.

Peter


 







 

Inga kommentarer: