torsdag 30 december 2021

Hej vänner!

I morgon är det nyårsafton. Sedan kommer ett nytt år. Numera är det inte så kul. För varje år är ett år närmare döden. Vilket jag inte tänkte så mycket på för några år sedan. Men nu funderar en hel del på. Samtidigt kan man ju glädja sig över att att man tydligen klarat sig undan killen med lien ett år till. Det år som passerat var ju inge vidare egentligen. Men en riktigt bra sak var att man kunde vaccinera sig. Jag kände mig faktiskt riktigt lättad efter den andra sprutan och att jag därmed ökat mina chanser att slippa dö i respirator med väldigt många procent. Nu har jag ju fått en spruta till och känner mig hyfsat trygg.

En annan bra grej som hände var att Sverige fick sin första kvinnliga statsminister. För det var ju skamligt att vi inte tidigare haft en sådan. Nu slipper vi skämmas för det. Men hon har en del att ta itu med. Jag läste tidningen nu på morgonen och det var det vanliga mördandet bland kriminella gäng och klaner. Ibland får jag en otäck känsla att man bakom alla ord inte förstår allvaret i det som händer. Speciellt när jag ser justitieminister Morgan på presskonferenser spela jättetuff. Gäng skall krossas och för att komma dithän skall alla stenar vändas. Sedan tillsätter man en utredning som skall komma med förslag om några år. Sen får vi se vad man kommer fram till, efter en remissrunda på något år till. Sedan säger advokatsamfundet att förslaget hotar den personliga integriteten och det återremitteras för att omarbetas. Sedan framträder Morgan Johansson och säger att man snart kommer med ett omarbetat förslag, om vi bara avvaktar kraftfullt.

Själv tror jag inte det blir någon ordning förrän skolan görs om rejält. Att massa ungar lämnar grundskolan utan godkända betyg, som ger plats på gymnasiet är ju som gjort för att de skall dras in i dåligheter. Sedan får de gå i någon sorts fortsättning ett år för att fortsätta misslyckas, innan de skickas ut i intet. De borde redan i 14-årsåldern få börja ha kontakt med arbetslivet inte någon vecka utan i månader och få betalt. I Tyskland är det tydligen vanligt med lärlingsplatser. Det borde det vara här också. För som ni vet ” Förbättrar arbetsamhet hälsa och välstånd och förhindrar många tillfällen till synd” vilket är ett påhittat citat av Luther. Det var visst någon annan gubbe som sa dessa kloka ord.

Under de senaste dagarna har jag skrivit två noveller. Som bägge handlar om äldre människor som blir förälskade. Den ena gjorde jag lite reklam för på Facebook. Några läste den. Nån skrev till mig och tyckte den var rätt bra. Men självkritisk som jag är, vågade jag inte göra reklam för den andra novellen. Vet inte om jag tyckte den var bra nog. Jag är förvånad hur fort jag lyckades slänga ihop dessa berättelser. Tog bara någon timme för var och en. Som de redan fanns klara i mitt huvud och bara var att skriva ner. Det var inte många som läste den, jag gjorde reklam för. Vilket på ett sätt var lite bra. Det hade varit värre om många läst vad jag skrev och sedan tyckt det var rätt löjligt och inge vidare bra. Som ett kapitel ur ”Mitt livs novell”. Nu har jag aldrig läst denna tidning. Men jag har förstått att det också där är mycket romantik. Vilket det också var i mina två noveller. Jag är minsann en riktig romantiker. Kanske borde jag skriva in lite mer erotik i mina noveller i fortsättningen. Sådant är ju populärt har jag hört. Men jag tror inte jag skulle kunna skriva om den aspekten av kärlek. Jag är för blyg och det skulle säkert bli töntigt. Så ni får själva fantisera vidare om mina kärlekspars härjningar i slafen. För trots sin ålder håller de säkert på. Vilket kanske förvånar er ungdomar.

Det nya året kommer heta 2022. För tusen år sedan dog förresten Olof Skötkonung. Ni vet han som var den förste kristne kungen och döptes vid Husaby källa. Han finns också på de första mynt som präglades i Sverige. Varför han hette Skötkonung är visst lite oklart. Det beror inte på att han var en jäkel på att glädja damer i den delen av kroppen. Men det borde det varit. Så man kunde säga: ”Han gjorde kvinnor lyckliga i sängen. Han var minsann en riktig skötkonung”. Själv funderar jag mer på vad framtiden har i sitt sköte. Det får vi se. Ni som orkar läsa en novell till kan klicka här:

https://suddenberg.blogspot.com/2021/12/kapitel-i-nar-han-komtill.html

Peter


 





Inga kommentarer: