fredag 19 november 2021

Hej vänner!

Som ni vet är mitt liv fyllt av spännande upplevelser. Som igår när jag var hos tandläkaren. Han skulle rotfylla en tand. Precis när det var dags att hälla ner cement i hålet, så skulle han bara fixa till lite med en borr. Lite finputsning bara, gissar jag. Då gick borrjäveln av och gick inte att få bort. Så det var bara att täcka över tillfälligt med lite plastic-padding eller vad man använder till detta och skicka hem mig. Så nu har jag en tand med en borr i. Det gör inte ont eller är besvärligt på något sätt och får väl fixa sig. Men det värsta var nästan att min tandläkare, som är en mycket noggrann kille och alltid gjort ett bra jobb, verkade bli så olycklig över att det sket sig den här gången. Han är rätt ung och har väl ännu inte skaffat sig samma vana vid misslyckanden som undertecknad. ”Shit happens” som man säger på engelska. Jämfört allt annat elände som finns i världen är en tand med en borr i, trots allt en skitsak.

Jag läste att infrastrukturminister Tomas Eneroth kramat en kvinnlig socialdemokrat och därvid också klappat henne på rumpan. Detta hade skett på en avslutningsfest efter partikongressen i Göteborg. Det var naturligtvis inte lämpligt av en infrastrukturminister att gör så. Men han kanske är en liten kille och damen ifråga ovanligt lång, så han kramade kanske lite fel bara. Vad vet jag. Som när lilla Fridolf skulle krama sin Selma. Då hamnade ju näsan rent automatiskt mellan brösten och händerna på damens stuss. Det var säkert inte meningen. Själv är jag ju rätt normallång och chansen att jag skall ställa till det för mig, vid kramande är liten. Dessutom är jag ju inte infrastrukturminister. Men riktigt långa tjejer bör undvika att krama mig, om de inte vill ha min näsa i dekolletaget. Men vill de det, så är det bara att krama på. Jag är inte omöjlig.

Nästa vecka skall jag få min tredje spruta mot det otäcka viruset. Vilket jag ser fram emot. För redan när jag i somras fick min andra spruta kändes det som livet lättade, efter en lång rätt jobbig tid. Sedan dess har jag levt ungefär som tidigare och inte känt mig särskilt orolig. Men när jag läst att det verkar som verkan av vaccinet börjar avta rätt ordentligt, efter något halvår blev jag lite bekymrad. Men risken att man skall bli allvarligt sjuk var tydligen ändå betydligt mindre efter två sprutor. Men en tredje känns fint att få fylla på med nu när jag börjat jobba lite och träffar mer folk än tidigare. Det är skönt att man gjort vad man kan för att slippa hamna i respirator och kanske dö. Vilket är både tråkigt och onödigt Jag har ju ändå orsakat sjukvården en hel del kostnader sista året, så jag har minsann fått valuta för mina skattepengar. Because You're Worth It”, som de säger på TV.

Jag gissar att ni har läst den ryske presidenten och hans otäcka vitryska tryffelsvin hittat på sista tiden. Syftet med detta är naturligtvis att att med en ny flyktingvåg, skapa motsättningar och kaos samt destabilisera andra länder. Som jag skrivit om tidigare, är detta bara en del av sådan krigföring. Ett annat sätt är att sprida sammansvärjningsteorier och myter. I Sverige har det väl i stort sätt misslyckats, vad gäller vaccination mot covid. I andra länder har det gått bättre och det sitter nu ett helt gäng ryska troll och hoppas att vården skall paja ihop så allmänt missnöje och känsla av maktlöshet sprider sig. Man vill att demokratin skall framstå som kraftlös och oförmögen att lösa samhällets problem. Man vill oss ont. Bara så ni vet.

Det är fredag och jag skall äta pasta. Det gör jag ju nästan varje fredag. Numera är jag smart så när jag gör köttfärssåsen, så gör jag så det räcker för minst fyra fredagar framåt. Jag har bara att ta fram en förpackning ur frysen och värma och blanda med pastan. I Italien skulle man aldrig servera pastan i en skål och såsen i en annan. För det är fel. Vet ni förresten att det i Bologna inte finns någon sås som kallas ”bolognese”. Köttsåsen man serverar till pastan där heter ”ragu”. Fast min köttfärssås är faktiskt godare. För den är JÄTTEGOD.

Vad har vi alltså lärt oss av denna predikan? När man minst anar det kan man få en borr fastsatt i en tand. Vidare att man bör fundera på hur man skall kramas och därvid ta hänsyn till sådant som längd och omfång. Man bör också vaccinera sig utan att tjafsa och inte tro på foliehattar och ryska träsktroll. Man bör inte heller lita på ryska presidenter, mer än på huggormar. När du gör pasta skall du blanda såsen med pastan innan servering.

Amen!

Peter


 



 

Inga kommentarer: