söndag 22 augusti 2021

Hej vänner!

Jag har de senaste dagarna haft anledning att fundera en del på vad Framtiden har i sitt sköte. Framtiden är sålunda en tjej, eftersom hon har ett sköte. Vilket jag inte tänkt på så mycket tidigare. Så jag får hoppas att jag kommer finnas i detta Framtidens sköte. Jag ser faktiskt fram emot det. För mina erfarenheter av att befinna sig i någons sköte, är entydigt positiva. Faktisk bland de bästa platser jag befunnit mig i under livet. Så om Framtiden vill ha mig där, så är den nog inte så dum, som jag tidigare oroat mig för.

Det är väl egentligen inte mycket annat man säkert kan veta om framtiden. Vad gäller längden på denna framtid, så beror den ju på vilket perspektiv man anlägger på denna. Hur lång min personliga framtid kommer bli, är ju rätt osäkert. Men att den är begränsad blir man ju med stigande ålder rätt medveten om. Vilket jag försöker låta bli att tänka på och därför tänker en hel del på. För strategin att medvetet låta bli att tänka på något, är ju rätt värdelös. För då tänker man ju bara på att låta bli att tänka på det man tänker på. Vilket gör att det är just det man tänker på.

I Afghanistan råder kaos sedan talibanerna på kort tid erövrat hela landet. Massor dess invånare vill nu fly från dessa religiösa barbarer, innan de börjar mörda folk i Allahs namn. Men de flesta av landets 38 miljoner invånare måste stanna kvar och har ingenstans att ta vägen. Om det gick skulle man vilja lyfta ut alla flickor och kvinnor ur denna dårskap. Men det går tyvärr inte. Enligt talibanernas tolkning av islam, skall flickor nu förvägras skolgång och kvinnor låsas in i hemmet och behandlas som djur. Av alla de religioner som jag generellt tycker illa om, så är islam ovanligt otäck och talibanernas tolkning av denna religion ovanligt djävulsk. Men det gör inte annan religiös vidskepelse till något bra. Just nu dör tusentals unga kvinnor i olagliga och osäkra aborter på grund av katolska kyrkans omänsklighet. I Burma så mördas och fördrivs folkgruppen Rohingya, medan buddistiska munkar hejar på. Men totalitära tankar och idéer är ju alltid vidriga och står ju religionen nära. Så i kommunistpartiets heliga namn, låser man i Kina in Uigurer i koncentrationsläger och bedriver folkmord. Det är svårt att inte förtvivla över världens ondska och sin maktlöshet. Som Frank Zappa sa: “My best advice to anyone who wants to raise a happy, mentally healthy child is: Keep him or her as far away from a church as you can.” Det gäller för moskéer också.

Idag har jag varit i Ihreviken och badat. Det var en helt okej badtemperatur. Så sommaren kämpar emot några veckor till, om vi har tur. Som pensionär behöver man ju inte längre bekymra sig om att semestern skall ta slut. Så sensommarens vemod har fått ett annat innehåll. Men ändå är det en lite sorglig tid. Vi går mot mörker och kyla. Sommarlovet tar slut och man måste på nytt ägna sig åt hur många äpplen Lisa gett Per, om hon har fyra kvar. Samt vara rädd för Kniv-Conny och hans storebror Tjuv-Glenn. Men sådant slipper man tänka på när man är 67 bast. Men det finns väl kvar som någon sorts kroppsminne, som aktiveras när sensommaren stilla vemod är här. Idag var en sådan dag när himlen var sådär oändligt blå och hög som den kan vara, när sommaren övergår till höst. Förresten håller ju hela jag på att övergå i höst även om jag paddlar mot tidens ström. Vad framtiden har i sitt sköte får man väl se. Kanske mig om hon har tur.


Peter


 



 

Inga kommentarer: