onsdag 21 juli 2021

Hej vänner!

Jag gillar inte fanatiker. Bortsett från att de är idioter, är de dessutom tråkiga idioter. Antagligen beroende på att de på ett oreflekterat och korkat sätt, tar sig själva på allvar. För de måste ju hela tiden övertala sig om att det ligger något i deras korkade idéer. Om de gav sig själva möjligheten att lyssna på andras uppfattningar, så skulle de ju kunna inse att de har fel. Som Winston Churchill sa: ”En fanatiker är en människa som inte kan ändra åsikt och inte vill byta ämne.” Dessutom saknar han humor och självdistans kan man tillägga. En bra sak med att det inte varit Almedalsveckor här i Visby förra sommaren och den här, är att man sluppit se nazister knalla runt och se otäcka ut och ställa till bråk. För det förstörde stämningen åren innan.

Men världens kork-aktighet är i stigande för närvarande. I Ungern har tydligen regeringen bestämt att man inte längre får informera om att det finns homosexuella människor. För man menar att information om detta skulle hota familjelivet på något sätt. De gubbar som hittat på något så korkat, måste tro att bara för ungdomar får reda på att det finns homosexuella människor, kommer de rusa iväg och bli bögar och flator hela gänget. Kanske är alla ungdomar i Ungern latent homosexuella och får de reda på att det finns andra som också är det, brakar samhället ihop. De kommer allihop välja bort partners av motsatt kön, bara de får en chans. Hela Ungerska nationen kommer förvandlas till ett rosa ormbo och badhusen i Budapest blir omöjliga att besöka för oss heterosexuella. Men vad fan skall man förresten dit och göra.

En annan totalt heldum sak är klädkoden när man spelar den onödiga sporten beachvolleyboll. Jag läste att tävlingsdräkten för damer där skall vara bikini av modell mindre. De norska tjejerna tyckte den klädseln kändes lite genant och ville få ha på sig vanliga kortbrallor. Men de fick de inte, utan de fick böter för detta tilltag. Jag undrar vilka som bestämde detta. Antagligen några fåniga gubbar som tycker att de skall bestämma vad unga damer skall ha på sig. Helst så lite som möjligt. Jag får väl erkänna att även jag tycker bikini kan var klädsamt. Men om någon dam vill ha mer rejäla brallor och tycker småbrallor som kryper in mellan skinkorna är obekvämt och generande, så skulle jag aldrig lägga mig i detta. För då skulle jag ju framstå som en dum snuskgubbe. Men däremot är det min bestämda uppfattning att kvinnliga diskuskastare, alltid bör tävla helt näck. Annars borde de få böta rejält. Manliga spjutkastare bör däremot tävla i det senaste från Gudrun Sjödén. Luftigt och helst blommigt.

Det finns alltså sporter som jag inte begriper mig på. Följande sporter tycker jag exempelvis är onödiga: all motorsport, gång, golf, curling, boxning, amerikansk fotboll samt alltså beachvolleyboll. På Irland finns en lagsport som heter hurling som bara spelas där. Det är en tuff sport som borde införas här. Jag har bara sett den på TV, på en pub i Dublin. Det var en väldig massa gubbar som sprang runt med livsfarliga klubbor på en stor plan. Inte helt lätt att förstå för oss, som inte kan reglerna. Speciellt inte på en pub i Dublin. Där ett antal mindre nyktra irländare skall förklara dessa regler, för en lika onykter svensk. Blir liksom förvirrat.

Det skall bli olympiska lekar, som man säger i Norge. Under antikens olympiska spel tävlade man förresten naken. Men det var bara killar och ogifta damer som fick komma och titta på tävlingarna. Gifta damer var portförbjudna. Så de slapp se hur fånigt penisar dinglar, när man springer utan brallor. Men ogifta tjejer kunde få komma och titta på detta, om de ville. Men en gång var det en gift dam som hette Kallipateira som klädde ut sig till man och smög in. Hennes son ställde upp i någon sorts blandning mellan boxning, fribrottning och misshandel som hette ”pankration”. När han vann matchen blev Kallipateira så glad att hon skrek högt, med sin sopran. Vilket avslöjade henne. Det var dödsstraff för gifta kvinnor att smyga sig in på tävlingarna. Men på grund av sonens vinst, benådades hon.

Under de antika olympiska spelen hade man inga fåniga sporter som beachvolleyboll att tävla i. Det var ordentliga grenar som diskus, löpning, femkamp, brottning, ljudstyrka för härolder och trumpetare till exempel. Men något så oerhört fånigt som att tävla i att gå fort, skulle de antika grekerna aldrig deltagit i.

Själv har jag aldrig varit bra på någon sport och aldrig gillat idrott något vidare. Jag tror att jag fick men för livet, av skolgymnastiken. Där man offentligt och inför alla skulle visa upp sina motoriska tillkortakommanden. Man skulle visa sin oförmåga att hoppa över plintar och bockar. Likaså skulle man avslöja sin fysiska svaghet, genom att inte kunna klättra högt upp på rep eller göra armhävningar. Man skulle på idrottsdagar kasta en ”liten boll” alldeles för kort. Man skulle på grund av sitt bristande bollsinne utses till back och stå och titta på. Långt ner på en fotbollsplan stod man och hoppas att ingen skulle komma i närheten. Gud vad det var tråkigt alltihop.

Jag är fortfarande förbannad för att skolidrotten tog ifrån mig min rörelseglädje. Men på gymnasiet var jag rätt bra på att springa. Men det berodde på att min dåvarande flickvän bodde någon mil bort. Så jag cyklade denna mil nästan varje dag. Det var också en del andra kroppsövningar, i samband med detta. Så jag var för en tid riktigt vältränad. Men när denna relation tog slut blev jag samma soffpotatis som innan, om inte värre.

Numera cyklar jag ju nästan varje dag. Men inte så långt som jag brukade göra. För att kompensera för detta, lägger jag alltid in en jobbig backe att cykla uppför. Brukar gå bra. Så med tanke på ålder är jag nog rätt vältränad trots allt. Kunde vara värre.

En sak som jag är övertygad förstör kroppen är rökning. Jag kan inte begripa att något så hälsovådligt, får säljas överhuvudtaget. När jag ser unga människor röka, blir jag sugen på att för dem berätta om konsekvenserna av detta på sikt. Om lungcancer och kol och hur det är att gå runt med syrgasslang i näsan tills man dör kvävningsdöden. Men det gör jag inte, för det vet de säkert redan. Men då hissen inte går ända upp till hjärnkontoret, fortsätter de med denna idiotiska självdestruktivitet.

Nu skall jag cykla och vattna mina grönsaker.

Peter



 




 

Inga kommentarer: