söndag 20 december 2020

Hej vänner!

Hur har ni det i pandemin. Själv är jag rätt less och tycker det börjar bli riktigt jobbigt. Igår tyckte hela saken kändes overklig på något sätt. Som någon sorts vaken mardröm, där jag står som en främling i en främmande stad och undrar hur fan jag kom hit. För det är inte bara det otäcka viruset som gör att jag känner på det sättet. Det är hela samhällsutvecklingen som gör att jag inte längre vet var jag bor och i vilken tid jag lever.

Jag brukar ju skoja om mina nostalgiska minnen av en annan tid och ett annat land. Ni vet det där landet som hade ett Televerk som skötte telefonerna och postkontor, som hade hand om posten. Vidare ett statligt apoteksbolag som som sålde mediciner till de som behövde. Funkade rätt bra som jag minns det, även om det tog några veckor att få en telefon och alla postkassörskor inte hade gått på charmkurs.

Men det var ingen idyll när jag var barn heller. I den skola jag gick i Solna fanns det mycket mobbing och taskighet om jag minns rätt. Det finns det ju nu också. Men nu är möjligheterna att byta skola betydligt större. Som jag minns det var det svårt att få byta skola till en annan, när jag var barn. Själv var jag aldrig utsatt i skolan. Men det fanns andra som var och de vuxna var ofta väldigt passiva kring detta. Men fortfarande är det visst ofta så att den som blir mobbad får byta skola. Medan de som mobbar få gå kvar. Att bli mobbad kan ge men för livet. Men det går minst lika ofta dåligt för de som mobbar andra. De hamnar ofta i tråkigheter och fortsätter misshandla och begå övergrepp som vuxna. En del blir framgångsrika i den mening att de når höga positioner inom näringsliv och samhälle. Men de brukar ändå i slutändan bara förstöra i den verksamhet de jobbar. Få folk att må dåligt och skapa otrivsel och rädsla.

Nu är det ju ett antal jävla små rötägg som rånar andra ungdomar och förnedrar dem på andra sätt. Oftast har ju dessa små otäckingar invandrarbakgrund och lyckas därigenom skapa mer fördomar och rasism än aldrig så många Sverigedemokrater. Dessa kan ju bara i lugn och ro på sikt tänka att de ungdomar som rånas och deras kamrater, på sikt blir säkra väljare. Det är för jävla bedrövligt.

Nu går jag bara och väntar på att bli vaccinerad. Jag hoppas det blir hyfsat snart för jag är så less på det här. Att man skall behöva gå omkring och vara skraj hela tiden för en jävla mikrob, som riskerar ta livet av en. Som hindrar en att resa, kramas och gå på bio. Det förbättrar minsann inte ens redan rätt trista humör.

Nu är det snart julafton. Men jag känner inte speciellt mycket julstämning. Är mest förvånad att det snart är just jul, när det alldeles nyss var sommar. Jag är lite ledsen över att jag inte känner den högtidliga och andliga stämning, som jag kände inför julen som barn. För då var det dock så att det handlade om att guds son föddes i ett stall och änglar sjöng för herdar om denna tilldragelse. Detta firades med tomtar och julklappar på ett trevligt sätt. Det gör man ju fortfarande när inte otäcka virus ställer till det. Men barnet i krubban är inte så viktig längre. Men han växte ju upp till en kille som, liksom mig, hade rätt svårt för folk som bara tänker på pengar. Som det står i bibeln:

”I templet stötte han på dem som sålde oxar och får och duvor och dem som satt där och växlade pengar. Han gjorde en piska av repstumpar och drev ut allesammans ur templet med deras får och oxar. Han slog ut växlarnas pengar och välte omkull deras bord, och till dem som sålde duvor sade han: ”Bort med allt det här! Gör inte min faders hus till en saluhall.”

”Bra jobbat Jesus”, säger jag. ”Om du återkommer till jorden ta en sväng förbi Visby och driv också månglarna, som bara tänker på pengar, ur denna stad. Sedan kan du ta itu med resten av världen.”

Utanför mitt fönster kvittrar gråsparvarna som om det var vår och det är ovanligt varmt för årstiden. Vilket numera alltid känns lite oroligt. Som ett tecken på att något har hänt med klimatet. Vilket det ju faktiskt har även om vädret växlar. Hoppas det blir lite snö även här på Gotland till slut, så ungarna får åka pulka och jag får någon nytta av vinterdäcken.

Tro inte på foliehattar utan vaccinera er när ni får chansen! Tänk på Rädda Barnen och swisha:
902 0033 och märk gåvan FÖRÄNDRA.


Peter 

 




 

Inga kommentarer: