lördag 22 augusti 2020

Hej vänner!

Idag är det molnigt och regnar. Det skall visst bli omslag i vädret. De senaste veckornas värme skall förbytas i kyligare och mer ostadigt väder om jag förstått rätt. Kanske är sommaren över för i år och det börjar lite försiktigt bli höst. Men ibland kan det vara rätt varmt även i september. Annars kan ju hösten vara fin, med svala klara dagar där himlen är hög och det doftar skog. Numera slipper jag ju också planeringsdagar och slipper diskutera värdegrund och sådant. Jag slipper sitta i smågrupper och diskutera förbättringsområden och skriva ner dessa på lappar som redovisas i helgrupp. Det känns rätt skönt.

Däremot skall jag börja jobba lite på måndag efter ett rätt långt uppehåll på grund av virushelvetet. Det känns lite nervöst. För jag är fortfarande rädd för att bli smittad. Men samtidigt är det rätt trist att bara vara hemma och inte ha något arbete att utföra. Så nu skall jag göra en utredning och det skall bli kul. Om jag överlever detta funderar jag på att åka och hälsa på mina barnbarns-killar som jag bara sett på telefonen sedan i somras.

Jag behöver få något annat att tänka på för jag blir deppad när ser vilken värld jag lever i. Arne Anka frågar sig själv vid något tillfälle: ”lever jag i ett land eller en installation”. Själv skulle jag vilja utveckla den frågan till hela detta jordklot. Är det jag ser omkring mig verkligen verkligheten eller är det en installation av en psykotisk konstnärs vanföreställningar? De tre största länderna på detta jordklot styrs alltså av: en psykopatisk, homofobisk giftmördare, en som ägnar sig åt kulturellt och bokstavligt folkmord, på sitt lands minoriteter och slutligen av en ouppfostrad, narcissistisk, lögnaktig knäppgök. Alla tre verkar vara psykopater av värsta slag. Det är liksom svårt att tro att det är sant. Men det är det.

I vårt lilla hörn av världen skjuter gangster ihjäl varandra i omfattning som gör att det knappt är en nyhet längre. Bara när någon helt oskyldig medborgare råkar komma i vägen är det något att skriva om på tidningens förstasida. Men till och med när barn dödas försvinner nyheten efter någon dag. Skulle någon ung livsfarlig yrkesmördare fångas in som omväxling, så är hans fängelse inte värre än att hans kompisar lätt kan plocka ut honom. Men man får ju iallafall regelbundet se någon minister tala om att han är upprörd och tänker ta itu med hårdhandskarna och nu tillsatt en utredning, för att vid tillfälle göra just så. Det är ju kul att det jobbas på saken även om det hittills inte verkar ge någon större effekt i verkstaden. Men ritningarna är säkert desto bättre.

När jag tänkte på den där ryska giftmördaren, så kom jag att tänka på att han är rätt feminin i sitt val av sätt att döda sina politiska motståndare. För berömda mördare som använder gift är ju oftast kvinnor. Så kanske den där Putin mördar på detta sätt för att bejaka sin mer feminina sida. Han vill liksom följa i fotspåren av sina berömda kvinnliga föregångare. Som kejsar Neros morsa Agrippina som lyckade giftmörda nästan alla sina släktingar, för att den galne sonen skulle få bli kejsare. Bland annat bjöd hon sonens föregångare kejsar Claudius på champinjonstuvning. Vilken var den sista stuvning han åt i livet. Faktiskt det sista han åt överhuvudtaget. Vilket är något att tänka på när man plockar svamp. Plocka bara sådana svampar ni är helt säkra på och aldrig vita svampar med vita skivor eller bruna svampar med bruna skivor. För annars är risken att ni slutar som kejsar Claudius. Agrippina blev till slut mördad av ett gäng, som fått i uppdrag av hennes son Nero att ta livet av hans mor. Han hade försökt förgifta henne. Men det gick inte på grund av att hon minsann visste hur sådant gick till och aktade sig. Så till slut fick man ta till svärd för att ta livet av tanten.

En annan dam som var bra på gifter var Lucrezia Borgia. Hon lyckades ju förgifta alla sina konkurrenter i Florens med arsenik på 1400-talet. Hemma hos henne skulle man minsann vara lika försiktig att dricka te som hos Putin.

Så den där Putins sätt att ta livet av folk är ju alltså lite feminint. Han är ju homofob och som en del lite feminina killar, som skräms över sin känslor för andra pojkar, känner han väl att måste bevisa att han inte är ”sån” genom att spela macho och vara homofobiskt dum. Så jag tycker den gubben skall komma ut ur garderoben och slut förgifta folk. Då skulle han kanske också bli mindre aggressiv och otäck samt ge fan i sina grannländer.

Peter




Inga kommentarer: