onsdag 8 april 2020

Hej vänner!

Klockan är 01:19 och jag kan inte sova. Jag har legat och snurrat en stund i sängen. Men till slut gav jag upp och satte mig här och skrev istället. Idag är det dymmelonsdag. Det heter dymmelonsdag för att man förr brukade ersätta metallkläpparna i kyrkklockorna med trästavar som tydligen kallades dymlar. Det gav ett dovt och lite dämpat ljud som passade bra i Stilla veckan.

Nu skall jag berätta hur man gör när man vill sprida missuppfattningar och påhitt på Internet. För det är det uppenbarligen en del som vill.

Börja med att hitta på en riktigt dum sammansvärjningsteori. Till exempel att orsaken till att man drabbas av ett virus är att de test som används, är det som smittar ner folk med detta virus. Hitta sedan på att det finns någon som är skyldig till att detta test används. Till exempel ett läkemedelsbolag som tillverkar testet ifråga. Berätta att detta bolag ägs av en rik, gärna judisk, familj som Rothschild eller med något annat judisk namn. Orsaken till att vården använder detta test beror på att de som bestämmer där antagligen är köpta av ”Big Pharma”. Dessutom skulle ett ifrågasättande att använda detta test göra att de som använder det skulle få indragna anslag till sin forskning. För dessa ges av det skumma bolaget som på så sätt idkar utpressning, för att få sälja sitt smittsamma test. Berätta sedan att en forskare på universitetet i Dumbville, Wisconsin har visat att folk som testas med detta test, oftare fått diagnos än de som inte gjort det. Bifoga lite grafer som visar på detta, samt ett resultat där ovanstående två grupper jämförs och skriv lite vetenskapliga termer som ”signifikant p=50” och lite sådant. Om du orkar kan du kopiera en litteraturlista ur någon vetenskaplig artikel och bifoga. Det ser liksom lite seriös ut.

Sedan är det bara att hitta på lite fina rubriker som vänder sig till olika grupper som man vill skall läsa och dela detta utomordentligt dumma inlägg. Ett säkert kort är att skriva rubriker så extremister till höger eller vänster kastar sig på ”delaknappen”. För de längs till höger kan man skriva: ”Så lurar etablissemanget och globalisterna folket. Politikernas svek avslöjat.” Till de på den andra ytterlighetskanten kan man istället skriva rubriken: ”Kapitalet och borgerlighetens egoism har inga gränser för sin girighet. Säljer test som gör folket sjukt”.

Efter en tid når denna dumhet några någorlunda normala människor. De läser och blir upprörda över att detta hemska får fortgå. Att ett sådant missförhållande får hålla på och att dessa fakta undanhålls folket, är ju ytterst upprörande. För ingen seriös person ställer upp för att diskutera forskningsrönen från Dumbville, Wisconsin. Så de förtiger alltså forskningsresultat, som de inte vill skall komma fram. Precis som de förtiger faran med att vaccinera barn. Vilket det också finns forskning som tydligt visar. För att inte tala om hur överdrivet det är med allt snack om klimatförändringens effekter. För det finns minsann forskare som säger att mer koldioxid i atmosfären bara är nyttigt, så det så!

Så nu har jag berättat hur man skapar dumheter, rykten och sammansvärjningsideér och sprider dessa. Jag hoppas att det gör er mer misstänksamma och försiktiga när ni läser eller ser saker på nätet. Inte minst nu när det är kris och katastrof. Jag har ju tidigare skrivit att det är dumt att sprida rykten. För det finns de som vill att vi skall tappa förtroendet för regering, riksdag och myndigheter. Just nu sitter säkert hundra små troll i diktaturer och jobbar med just detta. Det är ju onödigt att hjälpa dem.


Peter






Inga kommentarer: