söndag 9 februari 2020

Hej vänner!

Jag är frisk igen efter att ha varit förkyld några dagar. Det gick över fort och nu känner jag mig egentligen i fin form. Men samtidigt är jag oerhört tråkig. För jag vill egentligen inte göra någonting utom att sitta här och skriva. Funderade på att gå till Moderna museet och kolla in Duchamps urinoar och Rauschenbergs get. Se om de finns kvar och är lika intressanta som tidigare. Men så kände jag att jag egentligen inte hade någon större lust att kolla in urinoarer och getter just idag. Så jag blir nog sittande här som den tråkmåns jag är.

Tråkig, gnällig, initiativlös och rätt tillbakablickande konservativ sitter jag alltså i Stockholm och blir alltmer, det jag lovade mig en gång att inte bli. Jag skulle ju sjunga med i Dylans låt ”Forever young” och i livslång ungdomlig nyfikenhet minsann alltid vara öppen för det nya och progressiva. Men det är bara att konstatera att det sket sig. Det blev inte så.

Det konstiga är att det på något sätt är lite radikalt att vara konservativ nu för tiden. För jag vill ju förstatliga skolan och förbjuda friskolor, stoppa de dumma snabbtågen, förbjuda reklam-TV samt förbjuda spel och dobbel. Fan vet om jag inte vill förstatliga apoteken och öppna postkontoren igen. Så jag vill mest förbjuda och ha mig. Så in i helvete konservativ är jag. Jag är helt enkelt en en bedrövligt tråkig människa.

Jag är ju också lite speciell på så sätt att jag egentligen är rätt nöjd med att vara lite gammal och känner mig ofta lite äldre än jag är. Många i min ålder strävar ju efter att behålla sin ungdom. Men det gör inte jag. Fast det är klart jag är ju jävligt barnslig ibland.

Det skall visst komma en storm och dra förbi. Så en del färjor till Gotland har ställts in. Men det är inte mycket att göra åt. Ty över vädret rår vi inte. Klimatet håller vi däremot på att förstöra.

Nu skiner solen lite svagt genom molnen ute. Så jag får väl trots allt ge mig ut på en promenad. Kanske besöker jag trots allt något av denna stads många museer. Om jag gör så kommer rapport från detta besök på denna blogg. Besök på dem är förresten helt gratis. Så det är ett billigt nöje som passar oss pensionärer, som inte har det så fett. Helt gratis kan man alltså gå och titta på en uppstoppad get med ett bildäck runt magen. Vilket känns fint i denna tid där allt annat handlar om materialism och pengar. 

Jag läste att det var en dam som var sur att det var massa barn på museerna och lät som barn gör. Det tycker jag är dumt. Själv skulle jag gärna höra några femåringar diskutera Rauschenbergs get. Skulle säkert vara en spännande diskussion. Som jag säkert skulle uppskatta att höra mycket mer än en mellan några vuxna, med aldrig så stora kunskaper i konstvetenskap. Som Jesus sa: ”Låten barnen komma till mig, och förmenen dem det icke; ty Guds rike hör sådana till.” Det får vi hoppas på. Men iallafall bör vi icke förmena dem att gå på museum och kolla in en get med ett däck om magen. Kanske kommer de då att skratta åt denna get på det sätt som gör att man själv blir glad. Vilket skulle kännas lite bra att bli.

Trevlig söndag

Peter




Inga kommentarer: