tisdag 17 september 2019

Hej vänner!

Jag är sjuk har i stort sätt fått ställa in all verksamhet idag. I natt och i morse var jag riktigt risig med feber och huvudvärk. Men nu känns det som det har vänt och som att jag är på bättringsvägen. Förkylningsvirus funkar ju ofta på det viset. Man blir oftast rätt återställd efter 48 timmar och känner sig bättre. Men det finns ju huskurer som brukar förbättra tillståndet, redan efter två dygn. Till exempel ett glas konjak. Jag tror banne mig jag skall släpa mig upp till det apotek som tillhandahåller denna medicin och ta några matskedar.

Det händer hemska saker i världen som vanligt och det verkar finnas risk för krig. Nu är det Saudiarabien och Iran som tydligen förbereder sig för krig. Sedan är ju USA med på ett hörn också då de har intressen i olja att bevaka.

Då Saudiarabiska prinsar och Iranska mullor verkar ungefär lika sympatiska och benägna för våld kunde det väl räcka om bara de krigade och alla andra slapp drabbas. De kunde tilldelas varsin kroksabel och träffas i öknen och ta livet av varandra, om de nu är så sugna på att döda folk. Kvar skulle väl bara bli någon sorts blandfärs av sunni och shia. Men barn och andra oskyldiga människor skulle slippa få bomber och granater i huvudet. Det skulle ju dessutom vara en av de bästa saker för mänskligheten som arabprinsar och iranska skäggtomtar gjort.

Jag läste förresten att man i Sölvesborg förbjudit flaggande med Prideflaggan. Inte ens några gånger om året får denna flagga hissas på kommunens flaggstänger. Sådant är ju ovanligt löjligt. Om nu ett antal medborgare blir glada av att det några gånger om året flaggas med en flagga som säger att det är helt okej att att kära ner sig på folk av samma kön, så kan det väl inte göra så mycket. När jag var ung var ju det faktum att en del människor är skapade på det sättet något som verkade vara farligare än allvarliga sjukdomar. Varför vet jag inte. Jag tror farsan blev lättat över att jag trots min klädsel och mitt långa hår, till slut visade upp en flickvän och åtminstone vad gäller sexuell läggning , var det han hoppats på. Något att glädjas åt när så mycket annat var en besvikelse. Men jag slapp gömma min kärlek och känslor i en garderob, då jag kärade ner mig i tjejer och inte i killar. Numera kan ju oftast killar som blir kära i killar, känna att de flesta av oss, tycker det är helt okej. En förändring som det minsann är värt att flagga för då och då.

Men åter till Sölvesborg. Undra varför denna stad har fått detta ledsamma namn förresten, ”Sölve”. Det låter ju som någon sorts geggamoja eller något dyaktigt. ”Se upp så du inte fastnar med stövlarna. Det är Sölve här.” Om jag fick bestämma skulle denna stad byta namn till något glatt och trevligt. Men det kanske är en tråkig stad som passar att heta något tråkigt. Som Sölvesborg.

Politikerna i den staden har också beslutat sig för att lägga sig i vilken konst som skall köpas in till kommunen. Det brukar vara ett dåligt tecken när politiker lägger sig i sådant. Senast det hände var väl när man i Nazityskland förbjöd ”Entartete Kunst”. Där förbjöd man all modern konst man inte begrep. Som expressionism, kubism och sådant. Istället skulle det vara soldater med hjälm som tittade bort i fjärran eller damer i folkdräkt som tittade i fjärran, de med. Inget som var nytt eller det minsta svårförståeligt skulle få finnas. Den konst som skulle finnas skulle vara ”tidlös och klassisk” och på intet sätt ”utmanande”. Fast numera är väl mycket av den konst som då förbjöds just ”tidlös och klassisk”. Som Picasso och Mondrian. Gubbar med hjälm på huvudet som tittar ut i fjärran är däremot jävligt dött.

Jag vet inte om politiker generellt är sämre på kärlek och konst än andra. Sannolikt inte. Utom i Sölvesborg. Men det beror nog på att den staden har ett tråkigt namn. Nu skall jag trots att jag långt ifrån är i toppform ge mig ut i en fin stad med ett fint namn, nämligen Visby. Huruvida denna stad fått sitt namn pga att det är många som sjunger visor här eller om det beror på att vissa av invånarna är visare än andra är oklart.

”Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa, ” säger Nalle Puh. Så det är väl det man får göra.


Peter






Inga kommentarer: