onsdag 21 augusti 2019

Hej vänner!

Igår var jag varit hos doktorn för min årliga undersökning av prostatan. Egentligen är väl det ett blodprov. Men inför detta brukar de läkare som skall ordinera detta prov gå mer handgripligt tillväga när de undersöker konditionen på denna körtel. Det gör inte ont eller så, utan känns mest lite genant. Men igår var det en ung söt kvinnlig läkare som genomförde denna pinsamma undersökning. Hon såg väl att jag såg lite besvärad ut. Så hon försäkrade mig att för henne var det inget speciellt, utan bara ett inslag i vardagen. Stackars dig, tänkte jag. Men det var ju snabbt fixat och gjorde inte ont. Men pinsamt var det. Men hon berättade att min prostata var ett toppenexemplar som kändes precis som den skulle. Efter det tog hon blodtrycket och berättade att det var lite högt. Inte så konstigt, tänkte jag.

Mycket skall man alltså vara med om även i denna mogna ålder. På kort tid har jag drabbats av ett giktanfall som gjort att jag slutat dricka öl, äta fet fisk och skaldjur. Man skall inte heller äta inälvsmat när man har denna åkomma. Men det har jag å andra sidan inte gjort på så länge jag minns. För lever och njurar och sådant är jag inte så förtjust i. Så det är det lätt att avstå från. Men öl känns lite tristare att låta bli. Men jag är ståndaktig som en tennsoldat vad gäller detta. Ståndaktig betyder ju att man är orubblig och har god karaktär. Det finns ju en mycket sorglig saga av H. C. Andersen som handlar om en ståndaktig tennsoldat. Ståndaktig låter ju lite tvetydigt på något sätt.

Men har ni läst om vad pajasen i Vita Huset nu har hittat på. Han hade tänkt sig att köpa Grönland av Danmark. Men när han fick nobben och det förklarades för honom hur in i helvete dum och kränkande denna idé var blev han sur. Så han ställde han in det statsbesök i Danmark där han tänkt göra upp affären. Grönland har ju dessutom ett eget parlament och statsministern där heter Kim Kielsen, men som inföding blev han inte ens tillfrågad om han ville att hans land skulle säljas till USA. Den där jävla Ronald MacDonald måste tro att allt går att köpa för pengar, även människor och länder. Men på andra sidan Östersjön har vi en president som snor bitar av länder som en tjuv om natten och tar livet av folk med nervgas, så fort han får en chans. Det är för jävla otäckt.

Andra konstiga saker som jag läste om i tidningen var att tre kor i Blekinge hade blivit skjutna av en jägare som trodde de var vildsvin. Själv tycker jag det skulle vara svårt att förväxla dessa djurarter. Men det är tydligen möjligt att göra. Under älgjakten i Norrland brukar ju en del lantbrukare med stora vita bokstäver skriva ”KO” på sina kreatur för att undvika förväxlingar. Men ingen hade väl räknat med att någon skulle tro att en kossa var ett vildsvin. Inte ens presidenter kan förväxlas med vilda grisar. Möjligtvis med vanliga svin.

Dessutom hörde jag på nyheterna att en kille som varit på någon fest på Skansenakvariet blivit biten av en krokodil och fått uppsöka sjukhus. Krokodilen mådde dock utmärkt efteråt. Hade haft en höjdarkväll och såg fram mot nästa kalas.

Peter








Inga kommentarer: