måndag 8 juli 2019


Hej vänner!

Jag vet snart inte vad jag skall göra. Jag läste Svenska Dagbladet nu på morgonen. Det är ju den tidning jag prenumererar på, för jag gillar korsorden i den tidningen. Men nu läste jag rubrikerna och där fanns en artikel om pedofiler och deras övergrepp på barn. Så nu känner jag mig ledsen och förbannad igen. Vad fan skall man göra åt dessa sjuka människor som förstör livet för barn. Jag får väl erkänna att jag blir jävligt primitiv i mitt tänkande när jag läser om sådant. Funderar på kastration med slö morakniv och andra straff av den typen. De verkar ju inte ens speciellt rädda för att åka fast för det de håller på med. Men den som är så jävla felprogrammerad i huvudknoppen att han tänder sexuellt på barn och inte söker vård och går med på kemisk kastration, är ta mig fan en ond människa. Det finns ingen ursäkt för att begå handlingar som förstör en människas barndom och ibland hela liv.

Så var alltså den här dagen förstörd och jag är på dåligt humör. Jag måste lära mig att inte läsa nyheter. För jag blir så ledsen och upprörd och det kan vara hela dagen. Och det blir bara värre och värre med det. Jag läser om något där barn far illa och sedan kan jag tänka på det i timmar och känner mig maktlös och ledsen. Ibland fastnar jag i den känslan och deppar ihop fullkomligt i flera veckor. Så nu är jag nästan rädd för att ta del av nyheter. För jag vet aldrig hur det skall sluta. Man vill ju inte att allt skall bli grått och att blommornas skönhet skall blekna bort i detta gråa färglösa.

Ute blåser det rätt rejält nu och det verkar öka. Det gör inget för jag har allt jag behöver. Visserligen är det slut på öl och vin sedan några dagar. Men det är ju egentligen bara bra att det är på det sättet. För dessa drycker är minsann inte entydigt nyttiga. Bör sparas till högtidliga tillfällen. Till exempel till på onsdag då jag avser fira att det är just onsdag. För tills dess har det väl slutat blåsa gissar jag. Först skall jag åka till bolaget och köpa några öl. Sedan skall jag åka till Sillmans restaurang på Lörudden och där inköpa en räkmacka och ta med mig till ön. Att jag inte stannar på restaurangen och intar macka och öl där beror på att jag är en ordentlig gubbe. För jag dricker aldrig alkohol när jag skall köra båt på havet. För det är både farligt och dumt.

Peter

Inga kommentarer: