lördag 18 maj 2019


Hej vänner!

Det var ett tag sedan jag skrev något på denna blogg. Jag har faktiskt trots min pensionering jobbat rätt mycket de senaste veckorna och inte riktigt känt mig inspirerad att skriva. Men nu skall jag iallafall skriva några rader så ni inte ger upp och slutar läsa denna blogg.

Gustav V:s livläkare och hans drottning Victorias älskare Axel Munthe sa visst, om jag minns rätt, att det svenskar var räddas för var tvärdrag och ryssar. Personligen är jag inte speciellt rädd för för tvärdrag. För ryssar är jag lite rädd. Iallafall om de är presidenter eller har uniform. Men annars är jag inte speciellt rädd för Ivan heller. Men för religion och totalitära ideologier är jag rätt rädd oavsett vilken sort det är. För den kan göra folk tokiga eller dumma i huvudet. Läste ni om hur tokiga ledarna för Knutbysekten var, innan den lades ner. Misshandel och sexövergrepp var tydligen vardag bland det gänget. Nu skall det tydligen bli rättegång och man får hoppas Kristi brud och hennes elaka kompisar låses in på låst avdelning några år, så de får tillfälle att tänka över sina synder.

Sedan har vi ju alla tokiga islamister som mördat och huggit huvudet av oskyldiga människor i Allahs namn. Varför begriper jag inte. Sådant går ju inte att begripa. De skulle antagligen vilja hugga huvudet av mig om de fick en chans. Eller köra över mig med en lastbil. ”Varför vill ni det”, skulle man vilja fråga. Då skulle de nog säga att deras gud vill det och profeten minsann skrivit ner detta i sin heliga bok.

Men det finns ta mig fan galenskap på religiös grund överallt. Läste ni om abortförbudet i Alabama som nu tydligen sprider sig till andra delstater i Bibelbältet. Det är ju så oerhört dumt att man undrar vad det är för fel på det landet. För de som har råd är det väl inget större problem. Det tar väl flyget till en annan delstat eller annat land och genomför sin abort där. Så det är väl mest de som inte har råd med detta som drabbas. Som kommer göra illegala aborter under förhållanden som kommer leda till allvarliga komplikationer eller i värsta fall att de dör. Några oönskade barn kommer väl kanske födas till sina mödrars förtvivlan. Alltihop för att ett antal bokstavstrogna utan förnuft och som inhämtat sina åsikter i söndagarnas predikningar får bestämma. Jag läste förresten att nästan hälften av amerikanerna tror mer på bibelns skapelseberättelse än på evolutionen. Sådant gör mig rädd. För jag är rädd för dumhet.

Jag skall nu snart ge mig ut på en cykeltur. Idag tror jag att det blir med min vanliga cykeln och inte racern. För jag tänker cykla där det är grusväg eller genom skogen. Då är racern inte ett lämpligt fordon. Men generellt är cykeln ett lämpligt fordon och en fantastisk uppfinning. Enligt min uppfattning en av de bästa. Inte minst så här års när lärkorna slår sin drill i skyn och man själv bakom ett träd. Det finns de som tror att jag cyklar för det är nyttigt och för att bli mer välformad än jag är. Men det stämmer inte. För jag cyklar för att jag gillar att cykla. Idag funderar jag på att cykla till en servering som heter Krusmyntagården och där dricka en öl och titta på havet. Kanske intar jag i samband med detta en varmkorv. Kanske mediterar jag en stund över livet och kärleken. Jag skall dock försöka låta bli att tänka på världen ondska och elakhet. Börjar jag tänka på sådant kanske jag tar en öl till i förtvivlan och det är inte nyttigt.

Peter

Inga kommentarer: