måndag 13 maj 2019

God morgon vänner!

När jag vaknade var jag på dåligt humör. Jag tänkte allt jävla dumt och hemskt som händer i världen. Det gjorde mig ledsen och tog bort lusten att kliva upp. Jag tänkte jag ger fan i alltihop och ligger kvar i denna säng för evigt. Sedan klev jag upp ty solen sken och då får man minsann inte ligga och dra sig. Min far var mycket emot att folk låg och drog sig på mornarna. Han började då skramla som fan i köket och om inte det hjälpte börja nynna på den fina visan ”Londonderry air”. Det lät så jävligt att man kände sig tvungen att kliva upp bara för att få tyst på eländet. Enligt min far var det ett första tecken på en slö, slapp och likgiltig inställning till livet att ligga och dra sig. Speciellt när solen skiner.

Jag vaknade alltså på dåligt humör och kände mig ledsen och förbannad på världens ondska och orättvisor. En gång förslog den dåvarande statsministern Per-Albin Hansson att detta land skulle bli ett ”folkhem” präglat av ordning och rättvisa. Men nu verkar det ta mig fan blivit någon sorts fotbollslag för femåringar. Ingen ordning alls, där alla jagar bollen och halva gänget inte vet vilket mål de bör satsa på.

Per-Albin var förresten lite speciell på många sätt. Han hade till exempel två familjer och bodde tydligen regelbundet i någon av dessa. Per-Albin umgicks inte heller privat med sin arbetskamrater och kollegor i partiet på fritiden. På kvällarna brukade han spela kort och dricka grogg med sina vänner. Vid dessa sammankomster fick man prata om allt, utom politik.

Numera har politiker, vad jag vet, oftast bara en familj. Huruvida de spelar kort och dricker grogg vet jag inte. Däremot tycks de vara överens om att detta land inte skall bli någon sorts folkhem. Mera som någon sorts Titanic med uppdelning i första, andra och tredje klass, där tredje klass bor längst ner i kölsvinet.

Nu skall jag snart gå och jobba några timmar. Jag gör nämligen det på måndagar trots min pensionering. Men innan dess skall jag dricka en kopp kaffe och tejpa upp mungiporna, så det blir någon sorts jävla ordning. May the Force be with you!

Peter


Inga kommentarer: