onsdag 1 maj 2019


Hej vänner!

Det finns i denna tid av oro och elände trots allt sådana rubriker som på något sätt muntrar upp en. Som idag när jag såg följande rubrik i Aftonbladet:
Pete Doherty till sjukhus – blev attackerad av igelkott”.
En sådan rubrik gör mig lite intresserad och förvånad. Nu vet jag inte vem Pete Doherty är och när jag läste artikeln var den inte alls lika intressant som rubriken. Man hade ju hoppats att en igelkott smugit fram och hoppat på den där Pete och gått till oprovocerad attack. Att en igelkott äntligen fått nog av alla trakasserier vi människor utsatt dessa stackars djur för och som hämnd bitit den här killen, som tydligen är rocksångare. Men det var tydligen hans dumma hund som först gett sig på igelkotten och när Pete försökte få den att släppa taget hade han stuckit sig på en av kottens taggar. Så hur man kan beskriva detta som en ”attack” är ju lite konstigt. Snarare är det ju ett högst motiverat stick i rättan tid. Bra gjort av en av våra taggiga vänner tycker jag.

För några år sedan läste jag i tidningen att en krabba hade nypt programledaren Ernst Kirchsteiger så rejält i tån att han fått uppsöka sjukhus. Den krabban borde naturligtvis fått återgå i frihet. En kille som bygger om en sommarstuga, inreder denna stuga ljust och fräscht samt hinner laga ett antal festmåltider på några timmar, skall naturligtvis bli nypen av en krabba så blod uppstår då och då. Annars blir han väl för mallig. Det skulle kanske dessutom lära honom av med ovanan att gå runt barfota hela tiden.

Allvarligt talat är jag orolig för igelkottarna. Varje år ser man här på Gotland ett antal av dessa taggiga vänner ligga överkörda och tillplattade på vägen. Nu har dessutom ett nytt hot drabbat dem. Tydligen blir de överkörda av robotgräsklippare när dessa får gå runt på natten. För igelkottarna blir rädda när en sådan där maskin dyker upp och gör som de brukar göra vid fara. Nämligen knyta ihop sig till en taggig boll. Men då blir de överkörda och skalperade av en sådan där helvetesmaskin. I bästa fall dör de på en gång. Men i värsta fall plågas de ihjäl någon dag senare. Nu vill jag naturligtvis inte att ni skall börja avliva sådana där maskiner med älgstudsare. Men om ni ser en sådan där maskin gå natten igenom, så kan ni ju för igelkottarnas skull överväga även detta.

Idag är det första maj och då demonstrerar det Socialdemokratiska arbetarpartiet med flera. Fast i år borde väl egentligen alla partier i regeringsunderlaget få knalla med. Annars blir det ju lite som att demonstrera mot sig själv. Men det är väl inte så noga längre. Vi lever i en förvirrad tid, där man har svårt att hänga med. Det är liksom lite oklart vem som styr båten och vart fan den är på väg. Det marscheras och spelas Arbetets söner gissar jag. Men det låter ju inte så glatt längre. Mer som när orkestern spelade ”Närmare gud till dig” på Titanic”.

Peter

Inga kommentarer: