söndag 14 april 2019


Hej vänner!

Som ni säkert lagt märke till skulle jag vilja ha fler läsare av denna blogg. Inte jättemånga men iallafall tvåsiffrigt vore kul. När jag läser om hur unga damer som skriver om kläder och smink har tusentals läsare och tjänar ohemult mycket pengar på sina bloggar, blir jag faktiskt lite avis. Tyvärr är mitt intresse för kläder och smink mycket begränsat. Så jag började fundera vad man skulle skriva om för att få fler läsare. Vad är det egentligen som väcker folks intresse och skulle locka dem till min blogg. Då kom jag på att ett säkert kort är sex. Jag borde alltså skriva om erotik och sådant spännande. Då skulle jag minsann få massor av läsare varje dag. För jag läste i tidningen att vad gäller ljudböcker har erotisk litteratur tydligen blivit väldigt inne. Folk sitter tydligen med hörlurar på bussar och tunnelbanor och lyssnar på sådant hela dagarna. Det var mest damer som ägnade sig åt detta om jag förstod artikeln rätt.

Men tyvärr är jag ju, som ni vet, en blyg och hämmad person. Jag skulle aldrig kunna skriva om sex. Inte ens om någon betalade mig pengar för det. Det är lite synd att jag är på det viset. För sex är ju rätt kul att skoja om. Det är ju liksom så knasigt och primitivt att man blir generad när man tänker på det. Och det händer ju att man gör.

Jag tillhör ju den sista generation som levde i en tid när sex var något väldigt snuskigt och fult. Det gick liksom rykten om att det förekom i skumma kvarter och bland primitiva folk i tropikerna. Men det var definitivt inget som våra föräldrar ägnade sig åt. Bara tanken att sådant förekom i civiliserade familjer var obehaglig och lite skrämmande. Att man själv var resultatet av något sådant, ville man inte tänka på.

Men sedan blev man ju tonåring och tänkte desto mer på sex och samlevnad. Fast det var fortfarande ett väldigt laddat ämne. Fast under 70-talet blev det väldigt annorlunda och det blev rätt ohämmat. RFSU öppnade en affär som hette Blommor och Bin på Hötorget där man sålde sina egna gummiprodukter. Dessa hade ju tidigare mest sålts i automater, om jag minns rätt. Men nu skulle man minsann kunna slinka in och köpa ett gäng gummin utan att skämmas var tanken. Numera kan man ju bara slänga med några paket när man handlar på ICA, utan att folk skulle bry sig så mycket. Men så var det minsann inte då. När jag var ung. Nu skulle jag kunna berätta en del kul om egna erfarenheter av ung kärlek och lust. Men det är jag för blyg för.

Sex kan alltså vara både trevligt och kul. Både att delta i (har jag hört) och skoja om. Men som sagt är jag för pryd för att skriva om detta intressanta ämne. Det är förresten en av de få saker som vi människor inte kan tävla i. För vad gäller denna aktivitet behöver det minsann inte vara en tillgång att komma först.

Peter



Inga kommentarer: