torsdag 31 januari 2019

Hej vänner!

Det var  ju rätt länge sedan jag skrev något på denna blogg. Jag har inte känt någon inspiration sista tiden. Ibland har jag funderat på att lägga ner alltihop. För har man en blogg bör man skriva regelbundet i den så att de som letar sig dit får något att läsa. I och för sig så finns det ju en massa gamla inlägg att fördjupa sig i. Men man bör väl åtminstone komma med ett och annat nytt då och då. Så jag får väl fundera på hur jag skall göra om drabbas av skrivkramp eller fantasiimpotens.

Som ni vet har vi numera en ny regering. Den är nog en överraskning för många av er som gick och röstade. Ni kanske bestämde er för att rösta på en socialdemokratisk regering och fick som ni ville. Men så visade det sig att denna socialdemokratiska regering skulle föra en politik som är helt annorlunda än den man förväntade sig. Den skall nämligen föra den politik som Folkpartiet   och Centerpartiet gick till val på. Det var väl en liten överraskning. Riktigt oväntat kanske en del tycker. En del kanske känner sig lite förvirrade av detta. Men vi får försöka lära oss att hantera det oväntade och kaosartade i världen.

Jag tycker hela samhället kunde ta över detta och hjälpa oss trygghetsnarkomaner ut ur sitt missbruk. En del har redan börjat har jag förstått. Faktiskt riktigt spännande. Sålunda har alla som prenumererat på Hemmets Veckotidning den här veckan istället fått den pornografiska tidskriften FIB.Aktuellt i sina brevlådor. Vilket en del blivit upprörda över. Likaså har de som köpt Champagnen Veuve Clicquot istället fått en stor flaska Pommac. Det är bara etiketten som bytts ut.  Och alla som köpt oxfilé i lösvikt i köttdisken på ICA-maxi har blivit jätteförvånade, när de öppnade sin förpackning. I den låg det nämligen ett paket frusen torsk. Men det kan man ju också göra något gott av, så varför klaga.

Nästa gång det är val kan man ju faktiskt ta i stort sätt vilken valsedel som helst. För vad för politik som skall föras har ju inte så mycket med själva valet att göra. Kanske bildar Centerpartiet regering med Vänsterpartiet och genomför sedan det program som moderaterna gick till val på. Man kan aldrig riktigt veta och det är ju lite spännande. Kanske har vi för länge levt i det förutsägbara och strukturerade. Nu får vi lära oss att leva i en värld som är komplex på gränsen till kaotiskt.

Själv har jag bestämt mig för att börja räkna ner min ålder istället för upp. Sålunda fyller jag nästa gång 63 år och inte 65 som jag tidigare planerat. Det blir fint. För jag vill inte bli så mycket äldre nu.   Men jag vill inte bli ung igen heller. För det är för jobbigt. Så när jag kommer till 55 vänder jag nog uppåt igen. Om ni känner er lite förvirrade av detta inlägg, så tänk på det som Stagnelius skriver, att ”Kaos är granne med gud”. Fast det hittade han nog bara på.

Peter


Inga kommentarer: