måndag 31 december 2018


Hej vänner!

Idag är det nyårsafton och framför oss ligger ett alldeles nytt år. Hoppas det blir bättre än det som passerade. Visserligen hända det roliga saker för mig på det privata planet då jag fick ett barnbarn till. Det var kul. Men vad gäller världen i stort var det som vanligt mest hemskheter som hände. Krig, mord, våldtäkter, förtryck och andra vidrigheter som gör en ledsen och förbannad. Fram till för två år sedan skrev jag ibland lite om sådant som hänt under året, som var lite skojigt och gick att skratta åt. Men de två sista åren har varit sådan skitår i världen att jag inte orkat skriva om eländet. Kanske började det med att en jävla knäppgök som jag tydligt talat om är en otäck fan blev president i USA. Det var en jävla missräkning som var svår att komma över. Tydligen hade de röstberättigade i USA inte läst min blogg och därför röstat rent åt helvete. Sedan dess skriver jag inte om vad som hänt under det gångna året, för det gör en ju oftast ledsen.

Jag skalade en apelsin igår och kom då att tänka på gud. För som ni vet är innehållet i en apelsin uppdelad i klyftor. Lika stora bitar som är lagom att stoppa i munnen. Varför det? Jag menar att de djur som äter apelsiner inte har någon glädje av det. För de brukar ju bara massakrera apelsiner hur som helst. Jag tror inte ens våra kusiner chimpanserna skalar apelsiner och äter en klyfta i taget. De gör nog som de flesta djur och smaskar i sig frukten ifråga med skal och allt. Så varför är denna frukt så praktisk anordnad för människor. En lagom snygg förpackning vars innehåll är uppdelat i lagom stora munsbitar för en människomun. Praktiskt och bra minsann. Kanske gud kom på att det var ett lämpligt sätt att servera denna frukt till de människor som är hans avbild. Det var väl snällt i så fall, men ett tydligt exempel på felprioriteringar. Han borde naturligtvis satsat på att avskaffa krig, fattigdom och svält istället. Men icke sa Nicke. Han satt väl där i sin himmel och funderade. ”Skall jag ge människorna apelsiner uppdelade i lagom stora klyftor. Eller skall jag ordna fred på jorden. Ä, jag tar klyftorna,” tänkte han nog. Det var, enligt min uppfattning, helt fel tänkt.

Som ni vet saknar detta land regering. Faktiskt har jag inte märkt några större konsekvenser av detta. Folk jobbar på med sitt och betalar skatt trots att de är utan ledning och styrning. Vi har till och med klarat av att fira jul utan regering. Det har gått hur bra som helst, vad jag förstår. Polisen har kämpat på för att upprätthålla ordningen i landet, trots att de är för få och har för låg lön. Läkare och sjuksköterskor har på ett förnämligt sätt opererat ljumskbråck (tack för det). Man har kunnat handla sina varor i den aktuella ICA-affären. Bolaget har tillhandahållit de produkter som många uppskattar under jul och nyår. Om det funkar så här bra utan regering, kanske det inte är så bråttom med en ny trots allt. Det verkar fixa sig ändå.

En sak som borde ordnas till nästa år är att utse några kunniga och pålästa människor som kunde dela ut Nobelpriset i litteratur. Mitt förslag är att dessa personer tilldelas Börshuset i Gamla stan för sina möten. De nuvarande hyresgästerna kan väl sammanträda på en Ålandsfärja då och då. Fast de får de minsann betala ur egen ficka. Lite skall det väl ändå kosta att skämma ut nationen.

Gott Nytt År

Peter


Inga kommentarer: