onsdag 6 juni 2018


Hej vänner!

Jag har drabbats av någon sorts hjärnstress. Min huvudknopp har liksom slutat fungera på det sätt som en sådan bör fungera. Jag började glömma saker på ett oroande sätt och fick svårt att koncentrera mig. Jag är inte så nedstämd. Bara trött och rörig i skallen. Dessutom hade jag högt blodtryck. Efter att ha talat med företagshälsovården, som sa åt mig att gå hem och vila mycket bestämt och en läkare som sa samma sak ännu mer bestämt, är jag nu sjukskriven. En tråkigt och rätt jobbig historia. Men vad fan gör man. Det är väl bara att göra som expertisen säger. Speciellt när huvudet säger samma sak. Man får hoppas att det blir bättre om jag får vila ett tag. Men jag måste nog hitta något sätt att minska arbetsbördan efter det här. För det har nog varit lite mycket sista året.

Den kloke björnen Nalle Puh säger vid ett tillfälle: ”Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en.” Det är en uppfattning som jag numera delar till fullo.

Det är idag Sveriges nationaldag. Jag har faktiskt inte riktigt bestämt hur jag skall fira denna högtidsdag. Då jag kommer få fira den ensam med katten blir det väl inget större firande. Det finns ju liksom inga traditioner riktigt förbundna med denna dag. Egentligen vore det väl bättre att flytta den till midsommar. För då vet man att man skall äta sill och potatis och dricka brännvin. Men vad skall man äta för att fira nationaldagen. Det får väl bli något typiskt svenskt. Som pizza och ett glas rödvin.

Jag har börjat få svårt att läsa nyheterna. Det står bara om folk som skjuter ihjäl varandra eller om våldtäkter. Eller så är det bedragare som lurar åldringar på deras pengar eller rånar dem. Man blir liksom ständigt ledsen och förbannad. Det känns jobbigt och hopplöst. Man får lust att ropa på polis. Men den är väl nästan nedlagd om jag förstått det hela rätt. Fan vet vad som skall göras åt eländet. Det finns ju de som tycker sig ha enkla svar på dessa svårigheter. Det är farligt. För folk som har enkla svar på komplexa frågor är ofta lite dumma i huvudet. Inga man vill ge massa makt att bestämma direkt. Men jag förstår att folk blir arga och trötta, som jag blir, när de läser om allt elände.

Nu skall jag snart cykla ut i denna soliga nationaldag och besöka denna nations vackra natur. För det är trots allt den som är det bästa med nationen. Så den får vi vara rädda om på alla sätt och vis. Säger man förresten ”Glad nationaldag” som Glad påsk? Eller heter det ”God nationaldag” som God jul. Jag vet inte. Är man lite konservativ och gammaldags kan man säga: ”Gud bevare fosterlandet samt fostervattnet”.

Peter


Inga kommentarer: