måndag 14 maj 2018


Hej vänner!

Jag skall resa bort ett tag. Om jag får låna en dator skall jag skriva några rader under resan. Men annars kommer det nog vara tyst på den här kanalen. Men som ni vet har den som varit på en resa alltid något att berätta. Så jag återkommer kanske när jag på nytt nedkommer till fäderneslandet.

 Det är väldigt varmt ute. Vilket jag tycker är jobbigt. Något som jag inte brukar berätta. För många människor gillar ju värme och blir liksom lite besvikna när någon klagar över denna. Men själv blir jag mest svettig och lättirriterad när det är värmebölja.

Jag är alltså lite småsur av värmen och det skall jag minsann utnyttja till att gnälla på dumma grejer, som jag retar mig på. En del är favoriter i repris.

För det första har tydligen diverse företag köpt in rättigheterna till en del bra låtar. Vilket stör mig. Gör att man inte kan höra dessa bra låtar utan att tänka på bilmärken eller annat som man inte vill tänka på när man hör musiken.

För det andra tycker jag det är skamligt att kända personer gör reklam för spel och dobbel  i TV-reklamen. Att de inte skäms att delta i den typen av dumhet, där folk riskerar spela bort sina stålar. Dessutom finns det ju folk som har spelmissbruk och gör både sig själva och sin omgivning olyckliga på grund av detta.

För det tredje begriper jag inte varför det skall byggas jättedyra snabbtåg i landet. Då vore det bättre att rusta upp järnvägen. Fixa trevliga restaurangvagnar som serverar köttbullar med gräddsås och till det lämpliga drycker. Samt se till att det på nytt på ett enkelt sätt går och ta med cykeln på tåget. För jag tycker det är bättre att resan är trevlig, än går jävligt fort. Det gäller tågresor, men också vad gäller livets resa i stort. Fast till den sista resan behöver man ju ingen cykel. Som det står i visan:

”För min sista kilometer
kör jag tandem med s:t Peter”

Nu har jag alltså skrivit ner en del av de saker jag retar mig på. Men det finns oändligt många andra att ösa ur för oss griniga gubbar. Men det får räcka för idag. Ute skiner solen och jag måste packa resväskan.

Al ritorno miei cari amici!

Peter



Inga kommentarer: