söndag 29 april 2018


Hej vänner!

Ni kanske undrar vart jag tagit vägen. Det var ju länge sedan jag skrev något på denna blogg. Jag tycker livet varit lite motigt sista tiden och det är ju inte mycket att berätta om. I varje fall inte i det här forumet.

Men en del kul saker har jag faktiskt gjort. Så har jag till exempel köpt en tubkikare att titta på fåglar igenom. Den är helt otroligt hur nära man kommer. Man ser en lite otydlig prick till fågel långt i fjärran. Så kollar man genom denna utmärkta kikare och kommer så nära att man skulle kunna räkna fjädrarna på fågeln ifråga. Jag har väl inte direkt sett någon speciell fågel mer än en ägretthäger. Men det har varit kul ändå. Det jag lagt märke till är att en del mycket vanliga fåglar är väldigt vackra när man får se dem i detalj. Som rödbenans som faktiskt inte bara har snygga röda ben utan också en fin fjäderdräkt. Likaså är starar väldigt fina genom min kikare med fina guldfärgade prickar i fjäderdräkten. Har jag inte tänkt på så mycket på det förut. Jag läste att i Tyskland har 80 % av alla insekter försvunnit de sista 30 åren. Många fåglar äter ju insekter, så de stackarna dör av svält när det inte finns något käk. Jag vet inte hur det är i Sverige. Men många fåglar måste ju passera Tyskland för att komma hit. Käkar man insekter blir det ju som att flyga över en jävla öken.

Jag är ensam med kamrat katten i helgen. Han har förresten varit ute hela dagen. Jag har gått ner och ropat på honom och då kommer han springande. Men han vill inte gå in. Han hängde med och drack en kopp espresso och satt bredvid mig. Men när jag gick hem stannade han utanför dörren och ville inte gå in. Men snart blir han väl hungrig och kommer in gissar jag.

Jag läste förresten i tidningen att den kände franske kulturprofilen vid något tillfälle klappat kronprinsessan på baken. Förefaller ytterst olämpligt och omdömeslöst. Man bör av princip inte klappa kronprinsessor på baken om de inte vill. Och det är ytterst sällan de vill det. Så mitt råd är att låta bli att att göra så. Men samtidigt är det jämfört med vad 18 andra kvinnor sagt att han hittat på i form av övergrepp och misshandel, kanske inte det är det allvarligaste.

Man undrar lite hur sådana där killar tänker. ”Oj, kronprinsessan har en snygg rumpa. Den skulle man gärna klappa lite på. Varför inte passa på”. Eller tänker de: ” vad glad kronprinsessan skulle bli om jag klappar henne lite på rumpan. Det vore ju ett trevligt sätt att uppvakta henne på. Brukar ju alltid vara uppskattat.” Fast hela grejen verkar så konstig att man undrar om det är sant.

Det kanske förresten inte skall delas ut något Nobelpris i litteratur i år. För det finns snart inga kvar i den akademi som skall dela ut det. Det kanske också skulle vara pinsamt för den som skulle få ett eventuellt pris dessutom. Att få ett pris utdelat av folk med dåligt umgänge och lite dåligt omdöme, är ju inte så kul precis. Man blir väl glad för pengarna gissar jag. Men något vidare betyg på att det man skrivit är bra är det ju inte. Själv föreslår jag mig själv till detta pris. Fast det blir kanske det sista som händer på denna blogg. För jag funderar på att lägga ner den. Dags att gå och ropa på katten.

Nu ville han minsann komma in. Det har blivit molnigt och dimman drar in från havet efter en solig dag. Skönt att vara inne om man är katt eller gubbe. I morgon är det Valborgsmässoafton. Men jag tänker inte gå och titta på någon eld eller lyssna på någon manskör. Undra varför det alltid skall vara manskörer på Valborg. Varför kan inte tjejer få sjunga att ”Vintern rasat ut ut bland våra fjällar”. I år är det dessutom ren lögn för i fjällen är det fortfarande vinter och snö. Fake news alltså. Men på Gotland sjunger lärkorna och vitsippor och blåsippor blommar överallt. Jag har alltså överlevt ytterligare en vinter. En tå jävlas, glasögonen är starkare än förut och jag måste upp och pissa på natten. Men i övrigt står jag på benen efter denna vinter. I morgon skall jag köpa dyr gotländsk sparris och äta den med salt och smör. För nu får det faktisk vara vår!


Peter





Inga kommentarer: