söndag 4 februari 2018


God morgon vänner!
Klocka är 6.05 och jag har varit vaken några timmar. Men det beror nog mest på att jag somnade redan runt 22:00 igår. Jag är trött och den förbannade förkylningen tycks komma igen med förnyad kraft. Hoppas den går över tills i morgon för jag har varken tid eller lust att vara sjuk.
Jag såg inte på melodischlagerfestivalen igår kväll. För samtidigt var det Trollflöjten på grannkanalen. Och finkulturell som jag är såg jag på detta istället. Nu är ju Trollflöjten en rätt fånig historia, men musiken är vacker. Trollflöjten hade premiär 1791 och Mozart dog samma år.
Jag orkade inte se hela Trollflöjten till slut. Men det gör inte så mycket för den finns på SVT-play och jag kan lyssna på sista biten idag. Om jag orkar skall jag titta lite på schlagerfestivalen också. För jag är nyfiken på hur Edward Blom lät. Han fick ingen vidare recensioner i tidningen nu på morgonen. Förresten skall jag nu genast lyssna på Edward, så skall ni genast få höra vad ni bör tycka om hans insats. Ett ögonblick.
Nu har jag kollat in Edward. Lite skojigt tycker jag. Även om han sjöng lite falsk här och där. Tänk om detta bidrag hade skickats till finalen. Hela Europa sitter och tittar och in kommer Edward Blom från Sverige och sjunger hellre än bra. Det hade ju varit jättekul. Tyvärr blev detta intressanta bidrag utslaget vad jag förstår. Tråkig historia. Jag hade röstat på Edward.
Det finns en annan trevlig sång om mat och dryck som skådespelaren Sune Mangs brukade sjunga när jag var ung. Den brukar jag sjunga ibland som nubbevisa. Refrängen är ”Någonting att äta och någonting att dricka och någonting att älska och att hålla kär är allt jag begär”. En textrad som i sin enkelhet beskriver de drifter som utgör villkor för livet. Äta, dricka och fortplanta sig. Överleva och fortleva.
Fan, jag tror jag har feber.
Peter



Inga kommentarer: