tisdag 2 januari 2018

God morgon vänner!

Klockan är 7:29 men jag har redan varit vaken några timmar. Hörde på nyheterna i morse  och blev som vanligt arg och bedrövad. Så var den här dagen förstörd. Jag får svårare att stå ut med världens ondska och jävlighet. Nu var det några som satt in en påhittad annons där en liten tjej på 14 år erbjöd sexuella tjänster. Denna påhittade lilla flicka fick, enligt nyheterna, 500 svar från vuxna män på denna annons. Nu skall jag berätta vad jag tänkte när jag hörde detta. "Det borde väl vara lätt för polisen att infånga dessa idioter. Det är ju bara att avtala tid på lämplig plats nära Hall eller Kumla och ta med en veterinär. Sedan när fanskapen dyker upp är det ju bara att kastrera och låsa in." Så tänkte jag faktisk.

Jag är alltså på mycket dåligt humör denna morgon. Ledsen och arg och tycker det mesta är skit. Det börjar ljusna lite ute men i mig råder för tillfället ett jävla mörker. Jag såg på TV ett program med Vanja Rosenberg där hon besökte den polska staden Lodz. Där låg ju under andra världskriget ett judiskt ghetto, där nazisterna genomförde de mest vidriga brott mot mänskligheten man kan tänka sig. Till exempel tvingades de föräldrar som bodde där, 1942 lämna ut sina barn under tio år för att dödas. De gasades sedan ihjäl i lastbilar där man med en slang lett in avgaserna i lastutrymmet. Så långt såg jag. Men sedan orkade jag inte se mer, utan stängde av.

Det är alltså ett nytt år. Börjar sådär för mig om jag får säga det själv. Men man får hoppas att fortsättningen blir bättre. Man får inte tappa hoppet, sägs det. Vem fan det nu är som bestämt det. Själv tappar jag det stup i kvarten. Men så återfinner jag det i en liten blåsippa eller i en vårmorgon med fågelsång. Man kan också få tillbaks det när någon snäll person ger en en flaska champagne helt oväntat. Eller när någon unge säger att man är snäll. Som tur är jobbar jag ju på ett jobb där man träffar ungar som har en tendens att säga precis vad de tycker. Jag har till exempel blivit upplyst om att jag är innehavare av ett par fula skor, enligt en ung dam. Men om en sådan ärlig liten skojare säger att man är snäll, blir man glad en hel dag. Trots det blir det denna morgon en ledsam dikt:

Nu är det vargens
timme i midvinterns
mörka tid.

Man sa, ett barn är fött
för att ge världen
frid.

Men jag är fylld
av oro över ondskan
utan slut.

Över den som är
och den som kommer
och den som var förut.

Det sägs det
finns en kärlek,
som är störst av allt

Men i vargens timme
är det ensamt,

mörkt och jävligt kallt.


Inga kommentarer: