måndag 13 november 2017

God kväll vänner!

Jag skrev ett brev för några veckor sedan som ingen besvarat. Vilket bekymrat mig lite sista tiden. Det var liksom ett lite oroligt och bekymrat brev som jag gärna ville få ett svar på. Men det har jag inte fått så nu börjar jag undra om mottagarna av detta brev blev sura på något som stod där. Jag har funderat och tänkt på innehållet i detta brev och om det stod något som kunde göra någon sur på mig. Men jag kommer liksom inte på något. De kanske bara tyckte min oro var dum och att jag borde ge fan i att skriva brev. Förresten var det inget riktigt brev utan någon elektronisk variant. Riktiga brev har frimärken. Mottagarna kanske tyckte att mitt brev var löjligt och utan frimärke och slängde det i den elektroniska papperskorgen. Så jävla dumt tyckte det nog att mitt brev var.

August Strindberg skrev en jävla massa brev. Över 8000 brev och vykort tror jag man hittat. För det mesta fick han nog svar på sina brev. Fast ibland var han så dum och elak att folk nog gav fan i att svara på oförskämdheterna. Mot kvinnor kunde han var riktigt elak och dum har jag förstått. Män som tror att de är genier har tydligen en tendens att vara motsatsen i kontakten med damer. August var en jobbig jävel och hans äktenskap gick ju oftast år skogen efter några år. Inte så konstigt. Fast det verkar ju jobbigt att gifta sig med någon av ett kön man inte gillar. Då är det ju bättre att bara brevväxla. Kanske var det det som August upptäckte. Men efter något år gjorde han ett nytt försök som också gick åt skogen. Men vad gäller brev skrev han nog bättre än jag gör. För hans brev blev oftast besvarade. Men så hade de väl frimärke också. Antagligen med kungen på och ett sådant brev vågade minsann ingen slänga.

I bibeln har ju Paulus också skrivit  brev. Jag har läst dem och tycker det står en del som är rätt enformigt i Paulus brev. Mycket om regler och vad som är fel att göra om man är med i församlingen och att man minsann borde skärpa sig. Han tycker att det bästa är avhållsamhet, men om man blir kåt som en kanin bör man gifta sig. Han skriver: "Till de ogifta och till änkorna säger jag att det är bäst för dem om de förblir vad de är, liksom jag. Men om de inte kan behärska sig bör de gifta sig; det är bättre att gifta sig än att brinna av åtrå." Inte för jag tycker man måste rusa i väg gifta sig bara för man brinner av åtrå. Speciellt inte om man råkar träffa en som brinner av samma sak. Om man inte redan är gift eller lever under äktenskapsliknande former. Då bör man ge fan i att brinna på konferenser och Finlandsfärjor. Man bör dock alltid svara på brev.

Jag har ont i ryggen i kväll. Det har jag förresten haft hela dagen. Inte jätteont men ändå så ont att det varit irriterande. Det är alltså synd om mig. Ingen besvarar mina brev och min rygg värker. Som det står i bibeln. "Du som flitigt arbetar i vingården bör få dina brev besvarade och slippa din värkande rygg. Ty det förtjänar du, liksom du då och då förtjänar brinna av åtrå. I brist på detta kan du få en kall öl till din tröst". Amen och god kväll.



Peter

Inga kommentarer: