lördag 21 oktober 2017

Hej vänner!

Man vet ta mig fan inte om man skall skratta eller gråta. Jag läste just tidningarna på datorn. Det bör man låta bli om man vill må bra. I kvällstidningarna står det mest om tv-profiler som ägnat sig åt sexuella trakasserier och övergrepp. Men de blir ju bara exempel på svinaktigt beteende som tydligen en jävla massa män ägnar sig åt. Man börjar ju undra om en del är riktigt kloka i huvudknoppen.

Det hela började visst med att någon jätterik filmmogul i Amerika avslöjades som en riktig snuskgubbe som utnyttjat sin position till att förgripa sig på kvinnor. Sedan startade ett kvinnouppror på internet där massa kvinnor berättade att den jäveln inte var ensam om att uppföra sig som ett svin. De började minsann skriva ut namnet på snuskisarna, som plötsligt stod där med brallorna nere och fick skämmas. Och tidningarna hängde på och berättade vad hände under tv-inspelningar och fester i fyllan och villan. Och det var minsann inte småsaker tydligen, utan ibland klart brottsliga handlingar om jag förstått det hela rätt. Som inte av någon anledning inte polisanmälts.

Men bland de tokigaste jag läst om är att det tydligen finns massa gubbar som oombedda skickar bilder på sin snopp till kvinnor. Förr var ju blottare konstiga gubbar som stod gömda bakom buskar i en rock och hoppade fram om visade snoppen för kvinnor och gillade när dessa blev rädda. De höll de på med till polisen kom och tog dem. Jag vet inte vilket straff de fick i domstol. Men dömda till fängelse blev de eller inlåsta på psyket. Men tycks blottandet blivit rent virtuellt, även om funktionen tycks vara den samma. Nämligen att framkalla obehag och jävlas. En jättekonstig jävla perversion, som är man borde hitta någon lämplig behandling mot. En rejäl elstöt i organet fem till sex gånger om dagen skulle kanske hjälpa till att börja med.

Vi kan alltså konstatera att världen är alltmer galen och obegriplig. Före detta ministrar och TV-personligheter visar snoppen offentligt. USA:s så kallade president blir vald, trots att han skryter med att han som rik kan tafsa på kvinnor hur som helst. Och på den figuren röstar miljontals kvinnor. Jag begriper ingenting, trots att jag borde vara bra på att förstå mänskligt beteende.

Jag tänker på Evert Taubes visa "Rosa på Bal". Där säger ju Rönnerdal om kärlek följande: "Att ta är inte min musik, nej fröken, men att ge. Jag slösar men är ändå rik så länge jag kan se." Det är riktig, tycker jag. Att tafsa och ta på folk som inte vill det, är ett jävla uppförande och inget som riktiga män ägnar sig åt. Men att ge kärlek och smeka någon som vill bli smekt, det är karlatag det! Och i det fallet kan man gott slösa lite.

Ute skiner solen och nu skall jag snart gå ut på en prommis. Träden har börjat få fina höstfärger och grannens valnötter har börjar ramla ner. En del faller på plåttaket på hans trädgårdsskjul. Plånk, plånk låter det. Det är alltså höst igen för sextiotredje gången i mitt liv. Då är man i en ålder som på något sätt i sig är lite höstlik. Om någon månad står träden mörka och avlövade. Själv känner man sig väl lite mörk och avlövad också. Så brukar jag känna i november.


Peter


Inga kommentarer: