torsdag 14 september 2017

Hej vänner!
Det är torsdag och kom att tänka på en del detaljer på skallen som är lite speciella. För det första örsnibbar. Vad är dessa egentligen bra för? Man kan ju göra hål i den och sätta örhängen där. Men att en kroppsdetalj bara skulle ha en sådan funktion verkar ju osannolikt. För det verkar konstigt att det finns saker på kroppen som bara är till för att fästa saker på. Som en sorts medfödd julgransgren. Den ända funktion jag kommit på är att de är till för att vattnet skall rinna bort när det regnar. Kanske är örsnibbarna någon sorts stuprör. Eller så är de bara till för att vara fina. Själv har jag fina örsnibbar måste jag säga. Egentligen är det väl den finaste kroppsdetalj jag har. Mina örsnibbar är som fina rosor i ett i övrigt mediokert blomarrangemang.
En annan intressant detalj som har ett kul namn är näsvingarna. Fyller definitivt som plats i ansiktet. Men som vingar måste jag säga att de är rätt värdelösa. Inte mera användbara som vingar än strutsens. Gör ingen större nytta ur flygsynpunkt om man säger så. Det finns ju en psalm som börjar ”Bred dina vida vingar ut”. Men den handlar definitivt inte om näsvingar.
En annan numera i viss mån besvärande gåta är varför det växer hår i näsan och i öronen. Numera växer det dessutom som ett jävla ogräs. Vad är det bra för? Snacka om generande hårväxt! På TV är det reklam för någon sorts remsor som man kan dra bort hår med har jag sett. Verkar mest vända sig till tjejer som vill ha ben utan hår. Själv har jag håriga ben. Men mig besvärar detta inte alls. Men håret i näsan och öronen är inget vidare snyggt. Egentligen borde man väl rulla ihop en sådan där remsa och köra upp i kran och dra till. Nu får man ju klippa näshår och öronhår stup i kvarten.



Peter

Inga kommentarer: