söndag 17 september 2017

God morgon vänner!

Klockan är 7:04 men jag har redan varit vaken en stund och ätit frukost. Som ni vet har jag en tendens att vakna tidigt och då vakna sur som en ättiksgurka. Men nu har jag ätit frukost och det börjar kännas något bättre, men inte bra. Jag läste att polisen inte längre har tid att utreda våldtäkter och andra grova brott. Det låter ju inte klokt. Vems ansvar är nu detta och vad tänker denne någon göra åt det? Det är uppenbarligen något som är jävligt fel och som behöver åtgärdas. Vad fan är det som händer i landet?

Nu är det kanske någon som läser ovanstående som vill berätta för mig vad orsaken till ovanstående beror på. Men ge fan i det. Risken är att ni skriver något dumt och då blir jag på ännu sämre humör än jag redan är. Om det nu är möjligt.

Idag är det visst val i Svenska kyrkan. Jag vet för lite om den verksamheten för att rösta, känns det som. Vad fan är det man röstar om? Vem som skall bli biskop eller om man skall införa vuxendop?  Eller kanske man skall rösta om guds existens eller om man skall återgå katolicismen? Jag har ingen aning. Men jag tror inte det handlar om något viktigt på det sättet. Men för mig är det viktiga att alla gamla kyrkor får stå kvar och underhålls på ett fint sätt. Inte minst här på Gotland. Men det behövs väl inget speciellt kyrkoval. För det kunde staten och riksantikvarieämbetet ta hand om. Kanske de redan gör. Jag är inte säker på hur det förhåller sig med detta.

Jag läser förresten om en bok om påvarnas historia av författaren Göran Hägg. Han dog förresten för något år sedan vilket är tråkigt. Hur som helst går han igenom alla påvar och motpåvar som funnits. Läs den boken om ni får för er att påven är guds företrädare på jorden. För då kommer ni bli betänksamma vilka figurer som gud valt att företräda honom. Mord, orgier och nepotism är bara förrätten till vad dessa påvar har för sig. Jämfört med dem är ju till och med en sådan syndare som jag vit som snö.

Igår morse plockade jag svamp på morgonen. Här på Gotland är det svårt att hitta gula kantareller för de gillar inte att växa där det är kalkrik jord har jag förstått. Och det är det ju nästan överallt här. Men blodriskor tycker det är o´key med kalk i jorden och växer överallt i skogarna. Så jag plockade ett gäng sådana. Men trattkantarellerna hade inte kommit än vad jag förstår. I varje fall såg inte jag några. Jag stekte riskorna och la dem på en knäckemacka. Riktigt gott.

Det är söndag och jag är ensam på hemmet. Jag har inga direkta planer för dagen och ingen lust att göra något. Jag tror ger jag fan i att laga mat och åker till McDonalds och käkar en köttfärssemla. Kanske får ungdomarna där fiska upp lite pommes ut fettjacuzzin också. Har jag tur så lättar mörkret om några timmar och jag får nya krafter. Det har hänt förr så det kan hända igen. Även om det inte känns så nu.


Peter

Inga kommentarer: