söndag 3 september 2017

Hej vänner!

Det är söndag morgon. Jag har precis läst att Nordkorea under ledning av den där lilla klotrunda killen sprängt en atombomb. Denna bomb beskrevs som så kraftig att atombomberna som fälldes över Hiroshima och Nagasaki bara var som nyårssmällare jämför med denna bomb. Avsikten med denna bomb är tydligen att fästa den på en långdistansrobot och utplåna en stad i Amerika eller kanske två. Varför man vill döda en massa oskyldiga människor är något oklart. Men den där lilla runda killen verkar ju gilla att döda folk. Han brukar visst ta livet av släktingar och vänner som uppvärmning innan han tar itu med det mer storskaliga dödandet.

Men i Sverige har vi annat viktigt att tänka på. Som att det på Sergels  torg i Stockholm står en flaggstång med potensproblem. Har ni läst om det? Varför denna flaggstång är slak och tråkig vet jag inte. Kanske som en påminnelse till oss något äldre män att sköta vår hälsa och inte glömma att ta vår Viagra i tid. Förr skulle man bli glad om ens kvinna sa något om reslig som en flaggstång. Men om man varit på Segels torg och sett denna klart impotenta stång känns ju varje sådan jämförelse som ett hån.

Men annars tycker jag att det är en brist på uppmuntran och hyllningar till oss män mellan 60 och 70. Vi verkar mest ses som lite jobbiga och tråkiga. Lite gnälliga och konservativa, går vi runt i våra tråkiga kläder och ser förvirrade ut. Påtagligt ofta runda om magen, utan ambitioner och framtidsplaner. Dessutom hindrar vi våra kvinnor att förverkliga sina utlandsresor, teaterbesök och språkkurser, genom vår oföretagsamma surhet. Som tur är brukar vi ju ofta dö undan i tid så damerna får några lyckliga sista år. Och den enda hyllning vi får från nationen är en impotent flaggstång. Men det är väl bättre än inget, gissar jag.

Nu skall jag snart gå ut en sväng för det har slutat regna. Jag och Maria funderar på att åka och köpa lite vaxböner och sockerärtor. Det tycker jag är gott med bara salt och smör. Men smör skall det vara, inte margarin eller något annat växtslem!






Peter







Inga kommentarer: