onsdag 26 april 2017

Hej vänner!

Igår var jag på kurs och fick lära mig saker. Det var nyttigt. För jag måste erkänna att jag sedan länge har lite dåligt samvete över att jag så sällan fortbildar mig. I mitt jobb bör man egentligen läsa böcker och gå på kurser stup i kvarten, för att vara riktigt duktig. Följa med i forskning, lära sig nya saker och gärna forska lite själv också. Det gör inte jag. Men till mitt försvar får jag erkänna att jag under mitt yrkesliv jobbat väldigt hårt nästan varje arbetsdag och haft svårt att hitta utrymme för läsning och fortbildning. När jag var yngre var jag trots allt bättre på att lära mig nya saker och använde den inläsningstid man har rätt till. Men numera har jag ingen lust, utan använder mig mer av tidigare kunskaper och erfarenhet. Det får räcka.

Men annars är jag lite sugen på att lära mig nya saker. Som isländska, namnet på alla svenska blommor och flugfiske. Så nu längtar jag ibland efter pension så jag får mer tid att ta itu med sådana viktiga saker. Jag skulle också vilja ha en snickarbod. För jag tror att jag skulle gilla att snickra små fina skåp i eneträ. Små fina skåp som luktar gott och i vilka man kan ha någon liten sak. Till exempel en blommig porslinsknapp från 1932 eller något sådant.

Det är alltså onsdag och jag är, som ni vet, numera ledig på onsdagar. Jag har inga större planer på hur jag skall använda denna onsdag i mitt liv. Ute är det grått och kallt. Min svanslösa katt har just gått ut en sväng och gråsparvarna kvittrar utanför fönstret. Jag funderar på vad jag skall laga för mat idag. Jag kommer bara laga mat till mig själv den här veckan och det är lite trist. Eller rättare sagt att äta ensam. Så jag skall kanske laga något som katten också gillar, så jag får sällskap. Tror det får bli kokt torsk med äggsås igen. För det är jättegott och det gillar vi bägge två. Dessutom har jag torskrygg i frysen. Jag har kommit på att om man tinar den några timmar i kallt vatten så blir det jättebra. Sedan tar man ut den ur paketet och stör över salt och låter den stå så någon halvtimme eller lite längre så den blir lite rimmad. Men viktigast är att kolla att den kommer från bestånd som inte är hotade av överfiske. Kolla efter MSC-märkning!!

Dikt på detta:

Denna dag är
en vanlig dag
i månaden april

En dag bland andra
i mitt liv, när jag undrar
vad jag vill

Jag tänker på
förälskelsen
dess galenskap och rus

Och vågor slog
från havet in
på sommarstrandens grus

Visst var det rätt underbart,
men skönt
när det tog slut

För då blev det en
vanlig dag
och mera som förut

Men kärlek finns
och lust finns kvar
i månaden april

Fast åren går,
jag sitter här
och undrar vad jag vill


Peter

Inga kommentarer: