lördag 11 februari 2017

Hej vänner!

Klockan är sex på morgonen och jag är redan vaken. Varför det undrar ni nog. Men jag gick och lade mig tidigt igår kväll, för jag var trött. Det är fortfarande mörkt ute, men snart så börjar det ljusna. För nu blir det ju ljusare för varje dag. Jag har hört att en del fåglar har börjat sjunga lite. Talgoxarna till exempel. Men nästa vecka skall det tydligen bli varmare. Så då kanske fåglarna sätter lite mer fart på morgonen. På våren skall man helst ha fönstret öppet på natten, så man kan höra fågelsången när man vaknar. Nu har jag alltid fönstret lite öppet när jag sover. För jag vill gärna ha lite svalt i rummet då. 

Men som sagt, det är fint att vakna till fågelsång. Då kan man ligga där och lyssna tillsammans med sin sängkamrat och sin katt om man har någon. Som ni vet har jag en katt och han gillar också att lyssna på fåglar. Han gillar att titta på dem också. På mornarna sitter han ofta i fönstret och tittar på fåglar. Då låter han på ett speciellt lite fånigt sätt. För han har ett speciellt ”titta på fåglar”-ljud. Tyvärr gillar han nog att döda fåglar också. Det är dumt. Jag vet inte hur ofta han lyckas med det nu för tiden. För han tar aldrig med sig fåglar hem. Möss och sorkar kan han lägga utanför dörren när vi är på landet, men aldrig fåglar. Kanske vet han att jag skulle bli sur om han kom hem med sådana. Nu kanske jag inte blir så glad av att klampa runt i resterna av natten möss- och sorkjakt heller, när jag går ut för att pissa på morgon. Rätt blodigt och kladdigt. Men det struntar kamrat katten i. 

Jag funderar alltmer på vad jag skall göra för förändringar i mitt liv. Ännu har jag inte kommit längre än att sådana skall göras. För jag har fått anledning att fundera över livets korthet. Så det gäller att ta tillvara varje dag och göra något bra av den. Man har inte råd att slösa med sina dagar hur som helst. Än har jag inte riktigt kommit på vad jag skall göra. Men om ni läser min blogg så kommer ni bli de första som informeras om vilka tokigheter jag hittar på.

Som ni vet brukade Cato den äldre (född 234 f.Kr) altid avsluta sina tal med ”för övrigt anser jag att Karthago bör förstöras”. Till slut fick ju också denna tjatiga sura gubbe som han ville. Jag funderar på om jag skall börja avsluta allt jag skriver: ”för övrigt anser jag att den så kallade presidenten i USA, herr Trump, verkar otillräknelig och bör avsättas”. Skall tänka på saken.

I februari
sjunger fåglarna, 
så stilla och försiktigt

Men snart  
blir sången hög och klar
och alldeles på riktigt

För då blir luften
full av sång
och full av klarröd lust

Det sjungs i skog
det sjungs på äng
det sjungs från kust till kust

Själv sjunger man 
väl mindre nu
än förr när det var vår

Man får väl 
kämpa på ändå,
så länge som det går

Peter


Inga kommentarer: