tisdag 24 januari 2017

Hej vänner!

Jag vet inte om ni såg det men herr Trump och hans anhang har hittat på ett nytt intressant begrepp, nämligen ”alternativ facts”. Det är engelska och betyder lögn och förbannad dikt på svenska. Man kan liksom hitta på vad som helst även om det är jättelätt och kolla om det stämmer och säga att det är någon sorts alternativ sanning. Faktiskt jättekonstigt. 

Själv har jag bestämt att Sverige ligger i närheten av Japan och att huvudstaden heter Vreta kloster. Och skulle ni ha mage att ifrågasätta detta är ni antingen journalister, som är världens oärligaste människor eller helt jävla politisk korrekta. För jag har massa alternativa fakta som bevisar detta. Det finns visst foton som har manipulerats å det grövsta där landet ifråga ligger i Nordeuropa. Men det är ju bara fakta och inget att bry sig om, när det finns alternativa dito, som visar motsatsen.

Likaså finns det bilder på ett kungligt bröllop 1976 mellan kungen och Silvia. Men det skall ni inte tro på. För hon gifte sig med mig redan 1974 och det där fåniga bröllopet var bara något som Svensk Damtidning hittade på. Kungen är i själva verket lyckligt gift med Nils Axel Gardin. Och det kan jag minsann bevisa. För jag har tonvis med alternativa fakta som stödjer det jag säger. 

Nu kanske ni säger att ljuger och hittar på. Men jag säger som den store tänkaren Marx :”trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta”. Jag kommer inte ihåg i vilken film Groucho säger dessa kloka ord. Men de tål verkligen att tänka på. 

När jag var barn kunde man få höra att tungan blev svart och ramlade av om man ljög. Men det är inte sant för den där Ronald MacDonald eller vad fan han heter har sin tunga kvar i käften,  vilket är tråkigt. Vet ni förresten hur man kan märka att han ljuger? Det är bara att höra efter om han säger något. 

Peter


Inga kommentarer: