tisdag 3 januari 2017

Hej vänner!

Jag har varit på bio två gånger de sista dagarna. Först såg jag en film som hette Lion. Den skall ni se. För det var en mycket bra film. Då det redan av annonsen framgår vad den handlar om kan jag väl berätta lite för er utan att förstöra. Det handlar om en liten femårig pojke som råkar kliva på ett tåg som stannat vid något litet samhälle på Indiens landsbygd. Men tåget sätter igång och kör utan uppehåll 120 mil till Calcutta. Därifrån kan han inte ta sig hem utan får leva som gatubarn. Nu berättar jag inget mer utan nu får ni själva gå och se denna utmärkta film. Gör det!

Den andra filmen som jag såg igår var tysk och hette Min pappa Toni Erdmann. Det var en konstig film som jag inte vet riktigt vad jag skall tycka om. Om ni tänker en tiogradig skala från vardagligt normal till ovanligt jättekonstig så tyckte jag att denna film var en klar nia. Jag kan liksom inte bestämma mig för vad jag skall tycka om denna film. Den var för konstig för det. Jag vet inte om jag riktigt kan rekommendera denna långa och konstiga film.

Men det är klart att om ni gillar långa jättekonstiga tyska filmer skall ni absolut se den. Vad gäller denna film har jag lite svårt att redogöra för handlingen. Den utspelas till stora delar i Rumäniens huvudstad Bukarest. Dit kommer pappan som hittar på att han heter Toni Erdman för att hälsa på sin dotter. Sedan kör han in ett tandgarnityr i käften som skulle få en tandhygienist att gråta och sätter en ful jävla peruk på skallen. Dottern är tydligen en framgångsrik konsult på ett fint konsultföretag som är rätt speciell hon med. Lite pervers är hon också framkommer det i en intressant scen med manlig onani och ett kakfat. Ni får liksom tänka er resten själva. Sedan får även dottern ett nervöst sammanbrott och ordnar en fest där alla inbjudna måste vara nakna. Till denna fest kommer också pappan Toni Erdmann utklädd till en blandning av gorilla och snömannen. Som ni hör är denna film lite svår att riktigt förstå. Men som sagt, vill ni sitta två och en halv timme och se tyskar göra konstiga saker tycker jag absolut ni skall se denna film. Blir ett minne för livet.

Efter att ha sett denna film gick vi som sett den till en Italiensk resturang och åt god mat. Det var trevligt och gott. Dessutom behövde man ju bearbeta det man varit med om. Det är som ni vet viktigt med debriefing efter att ha sett jättekonstiga tyska filmer. Man kan nog få men för livet annars.


Peter

Inga kommentarer: