onsdag 2 november 2016

Hej vänner!

Det händer mycket i världen minsann. Påven har ju just varit här hållit mässor. Jag såg en intervju på TV som gjordes på planet hem. Han fick frågan om katolska kyrkan någonsin kan tänka sig att ha kvinnliga präster. Men de sa påven att den inte alls kunde tänka sig. Men det tycker jag redan den verkar ha. För nog är vanan att hasa runt i långklänning rätt feminint. Fast det är klart att den transsexuella klädseln hos påvar, kardinaler och präster gör dem inte till kvinnor. Men visst är deras långklänningar fina i alla fall. Faller så vackert över de små transorna.

Påven sa också att han förstått att svenska kvinnor var starka och självständiga och att det är orsaken till att svenska män söker efter fruar utomlands. Vad han nu fått den utomordentligt dumma idén ifrån. Men det är klart att om man går runt i kjol och med nattmössa på skallen hela dagarna, har man väl svårt att  tänka klart. 

Jag läste i tidningen att det går bättre för den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump igen. Det finns en uppenbar risk att det jävla tarmvredet blir USA:s nästa president. Det gör mig faktiskt väldigt orolig. Man vill ju inte direkt att en omdömeslös, ouppfostrad narcissist med psykopatiska drag skall få tillgång till knappen för utplåning av mänskligheten. Vore, enligt min mening, ytterst besvärligt och obehagligt. 

Det är onsdag och jag är, som ni vet, numera ledig på onsdagar. Så jag kan använda denna dag till att göra vad jag vill. Fast jag har ännu inte kommit på vad jag vill göra av denna dag. Egentligen borde jag nog åka och byta till vinterdäck. Numera kör jag till en verkstad och gör det. Förr stod jag själv med domkraft och fälgkors och djävlades med fastrostade muttrar. Men det slipper jag nu för tiden. För jag har råd att betala en expert på området att utföra denna operation. Det är skönt. 

Kamrat katten har lagt sig på min tröja på sängen. Han gillar att ligga på mina tröjor. Så jag har ofta tröjor med katthår på. Jag brukar karda och kamma honom varje dag. Trots detta släpper han en hel del hår. Men han gillar att bli kammad. Verkar vara det bästa han vet. Han blir liksom helt till sig i pälsen och börjar dregla, så mysigt tycker han det är. 

Jag brukar ju då och då citera den walesiske filosofen Bertrand Russel. Det var ju han som så klokt sa: ”The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt”. Vilket ger er tillfälle att öva upp er engelska och fundera vilken sorts människa ni är. 

 Bertrand Russel dog förresten 1970 i den walesiska orten Penrhyndeudraeth. Han var mycket begåvad och säkert duktig på att stava. Han kunde säkert exempelvis stava till Penrhyndeudraeth. Vilket är rätt imponerande. 


Peter



Inga kommentarer: