lördag 19 november 2016

Hej vänner!

Läste ni om den där ouppfostrade moderatslyngeln som kallade socialförsäkringsministern för hora. Han fick visst sparken direkt och det var rätt åt honom. Folk som kallar flickor och kvinnor för horor bör får sparken och föräldrar till barn och ungdomar som gör på detta sätt måste känna sig ledsna över att så ha misslyckas med sin uppfostran. Vet i fan när detta oskick började. Men inte var det någon som kallade tjejer för horor när jag var ung. 

Fast samtidigt är det konstigt att det värsta man kan kalla en kvinna är att jämföra henne med de olyckliga, utslagna och missbrukande kvinnor som säljer sin kropp för att få stålar till nästa sil. Eller som tas hit och misshandlats av ett gäng äckliga hallickar. Som om de inte bara skall vara det lägsta på samhällsstegen, utan dessutom vara det värsta man kan säga till en minister. ”Du är minsann lika dålig som en 17-årig flicka från Rumänien som en kriminell människohandlade maffia tagit hit och tvingat till prostitution.” Jag mår bara illa.

Annars verkar det bli en rätt bra dag. Jag och katten är ensamma hemma. Så det blir en riktig grabbhelg. Hur vi nu skall fira den. Kamrat katten hängde med när jag gick och handlade lite frukost. Men han vet att han inte får gå in i affären så han stannar utanför till jag kommer ut igen. Katter är nämligen inte välkomna in i mataffärer. Varför vet jag inte riktigt. Min katt är mycket renlig av sig. Men det är klart att han skulle inte vara helt pålitlig i köttdisken. I varje fall om det låg köttfärs där. Han skulle kanske också ge sig på räkorna i fiskdisken. Men i övrigt skulle han säkert sköta sig perfekt. Kunde gott få hänga med in.

Som jag berättade för någon vecka sedan matar jag småfåglar. Som jag skrev då inhandlade jag en grej att hälla jordnötter i. Så nu har jag ett litet hus för frön och en rund grej för jordnötter. Runt denna anläggning har det uppstått ett helt litet samhälle. För talgoxarna gillar bara vissa frön, så de har ner massa andra för att komma åt godbitarna. Och det gör att stans alla duvor knallar runt nedanför och käkar frön. Det kommer också en hel del blåmesar och käkar jordnötter. Det är bra, för jag gillar verkligen dessa små tuffa fåglar. En och annan gråsparv kommer också förbi. Några domherrar eller domdamer har jag dock inte sett. 

Annars funderar jag på min framtid och vad jag skall bli när jag blir stor. Funderar på att satsa på biodling på Nya Zeeland eller möjligtvis på att bli poet och bo på Irlands västkust och där skriva långa och obegripliga dikter. Gärna på gaeliska som jag i så fall måste gå en snabbkurs i, för att lära mig detta vackra men komplicerade språk. Vi får se vad jag hittar på. Dikt på detta:

I dag så längtar jag
 till mina drömmars 
land

Där jag går
i vind och sol
och håller i din hand

Det finns en
liten stuga där, 
byggd av jord och sten

Och allt är nära,
fastän jordens 
tid är sen

Det  finnes där
 en helig hed
som blommar utav ljung

Där kan man gå
i evighet när
tillvaron känns tung


Inga kommentarer: