torsdag 11 augusti 2016

Hej vänner!

Det här skrev jag den 19 juli.

Brämön den 19/7-2016

Solen skiner ute från en blå himmel. Så jag är på väg ut. Men jag har slut på mat. Så jag måste nog åka och handla. Det som återstår är några ägg och ett paket bacon. Samt en burk rökta musslor. I skafferiet finns några burkar av skilda slag som jag haft som reserv i några år. Jag kollade och upptäckte att det är nog i rätt många år. Så dem bör jag nog slänga de flesta av. Bäst före 2001 och sådant står det på dem. Så de är nog lite gamla. På mig står det nog "bäst före" någonstans också. Helt klart har jag passerat detta datum. Men man bör komma ihåg att "bäst före" bara är en rekommendation. Om man luktar och smakar på mig kanske jag fortfarande är ok. Men inte när jag är på Brämön. För då luktar jag svett, bensin, olja och målarfärg efter några dagar. Jag badar visserligen i havet då och då, vilket ger en tillfällig förbättring. Högst tillfällig.

Så nu sitter man  alltså ensam och överviktig på en ö i Bottenhavet. Och inte luktar man hallontårta direkt. Dessutom har man med marginal passerat "bäst före" datumet. Som en burka ravioli från 1992. 

Jag hörde förresten att presidentkandidaten Donald Trump är gift med en fotomodell. Äldre män med mycket pengar är ju ibland gifta med fotomodeller, som är betydligt yngre än de själva. Det finns yngre fotomodeller som blir hemskt kära i äldre män med mycket pengar. Det är väl något biologiskt gissar jag. Kanske de tänder på lukten av pengar.

Lukten av mig efter några veckor på Brämön tänder nog ingen på. Men hundar rullar sig ju ibland i saker som inte luktar så gott. Så jag går se upp så en hund inte kommer och rullar sig på mig. Men då gör man ju iallafall någon glad.

Peter

Inga kommentarer: