onsdag 10 augusti 2016

Hej vänner! 

Den 16 juli satt jag och funderade på hur mina små besvansade grannar har det.

Den 16/7! 

Det bor möss under mitt hus. För jag har sett flera stycken smita ner mellan två stenar i grunden. Däremot har de inte varit inne i huset de senaste åren. Men under mitt golv bor säkert ett helt gäng. Hoppas de har det bra. När katten är här brukar han gärna döda möss. Men nu är han kvar i Visby. Så de små skojarna under golvet har det lugnt och skönt. Men snart kommer katten och hälsar på. Då blir det nog andra bullar av. Som det står i Psaltaren 55:16: 

 "Må de överrumplas av döden,
 levande fara ner i dödsriket 
ty ondskan bor mitt ibland dem." 

Det är säkert i alla fall mössens inställning till den snälla kamrat katten. Men än så lever mössen glada dagar under mig. Fast igår såg jag en ovanligt stor huggorm på stigen en bit från huset.Så helt utan faror är nog inte mössens liv. Trots att katten inte är här. Möss har ju annars en förmåga att bli väldigt många om de får vara ifred. 

Utanför åskar det på avstånd. Igår var det fest här på ön. Jag åt rökta räkor och drack vitt vin till. Kanske drack jag lite mycket vitt vin för idag är jag trött. Jag är inte bakis eller så. Men trött och lite sur. Jävla dumheter att dricka vin så man inte är nykter i min ålder. Det får det bli slut med. Jag känner mig lite som en dålig människa. Fast det finns ju de som var rätt framgångsrika, trots att de hade betydligt större svårigheter med sitt drickande av alkohol än jag har. Som Gunnar Ekelöf och Ernest Hemingway. De grabbarna drack definitivt för mycket. Men till deras nivå har jag långt kvar, både vad gäller skrivande och alkoholkonsumtion. Kanske beror min trötthet på de rökta räkorna förresten. Man kan bli väldigt trött av rökta räkor har jag hört. Så nu skall det inte bli rökta räkor på minst en vecka. 

Peter

Inga kommentarer: