fredag 8 juli 2016

Hej vänner!

Jag är i Stockholm för att möta min dotter Julia som kommer hem på semester från Colombia. Hon är också nyfiken att få träffa sitt syskonbarn, nu när hon blivit moster.

När jag lämnade Visby var det ju Almedalsvecka där och väldigt mycket människor där. Men i Stockholm är det nog rätt tomt, för många har väl åkt på semester. Fast inte så tomt som det var när jag var ung för då hade ju nästan alla människor semester samtidigt. Men nu verkar det som det är mera utspritt med semestrandet.

Det har som sagt var varit Almedalsvecka och väldigt mycket politik på nyheterna. Partiledarna håller tal och blir utfrågade om hur de tänker lösa alla problem och svårigheter. Sedan talar de om det. Samt hur utomordentligt dumma motståndarnas förslag är och vilka utstuderat elaka tankar som ligger bakom dessa. Rätt tjatigt faktiskt. Idag är det förresten miljöpartiets dag. Undra vad de har för nytt att komma med. Det kan man aldrig så noga veta. För de brukar liksom säga saker väldigt bestämt, för att sedan ändra sig. Själv brukar jag också ändra mig då och då. För det är bra att vara lite flexibel. Men det får ta mig fan finnas gränser för flexibiliteten.

Men jag har några saker jag brukar hålla hårt på. Det ena är att aldrig ljuga för barn. Har man lovat så har man och då får man stå för det. Därför skall man lite försiktig och inte lova något man inte är säker på att kunna hålla. För har man lovat att göra något skall man hålla det. Även någon dum vuxen säger att man skall ta tillbaka sitt löfte.

Det andra är att aldrig skälla på barn som råkat tappa något eller begått ett misstag. Det finns vuxna människor som skäller ut barn som råkar tappa ett glas mjölk på golvet eller råkar sätta sig på fjärrkontrollen. Sådant tycker väldigt illa om. Naturligtvis tycker jag illa om människor som skäller på vuxna, som råkar begå ett misstag också. Det är dumt. Men att skälla på barn som begår misstag och inte hjälpa dem fixa till det och trösta dem är elakt. Och med sådana människor är jag inte kompis. Det är dessa människor jag gärna vill skall snubbla och sätta sig i en hundskit. Eller tappa systemkassen i gatan så flaskorna går sönder en fredagkväll efter stängningsdax. Det är rätt åt dem. Gör dem kanske lite ödmjuka.

Peter




Inga kommentarer: