lördag 14 maj 2016

Hej vänner!

Jag läste i tidningen att en som heter Margareta Larsson och tidigare var riksdagsledamot för Sverigedemokraterna får 62400 spänn i månaden, för att låta bli att infinna sig på sin arbetsplats. Rätt bra betalt för att stanna hemma. Men lite konstigt. Hon är visst svärmor till Sverigedemokraternas partiledare, har jag förstått. Påminner mig om ett gammalt ordspråk. Det lyder: ”När inte fan vill gå själv, skickar han en käring.” Och visst tycker jag att det känns lite surt att vara med att betala för att damen inte skall visa sig i Sveriges riksdag. Men kanske är det värt pengarna trots allt, att slippa ha den tokan i riksdagen. Det finns ju en del andra där som man också kunna tänka sig att betala för att slippa se på den arbetsplatsen.

Själv är jag ju inte medlem i något parti. Som Groutcho Marx sa: ”Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bli medlem i en klubb som tillåter såna som mig som medlemmar.” Fast det är klart jag kunde ju hoppa in några veckor, om jag sen får 60 lax för att hålla mig undan. Tyvärr är ju Groutcho död. För det hade ju varit kul att höra vad han skulle sagt om den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump. Han skulle säkert inte gillat honom iallafall. För det verkar vara en riktigt otäck fan. Han är dessutom väldigt rik, så även om han fick 62400 spänn i månaden, skulle han väl strunta i det och fortsätta visa sig offentligt. 

Nu sitter säkert många av er och ser på Eurovision Song Contest. Men jag sitter här och skriver till er. Groutcho sa en gång: ”Jag tycker att televisionen är mycket lärorik. Varje gång någon sätter på den, går jag in i ett annat rum och läser en bok.” Själv tycker jag att det kan vara kul att se på TV om inte programmen är för långa. För jag är en rastlös sort. Men nu skall jag gå och lyssna en stund. I morgon kan ni alltså läsa på denna blogg om ”rätt låt vann”. Men bara av de som jag orkade lyssna på. Förra gången var det några ryska gummor som sjöng. Det var rätt kul. Fast i år vet jag inte om det är några små ryska gummor med. Men vi får se om det är något annat som jag kan rösta på.

Peter


Inga kommentarer: