fredag 4 mars 2016


Hej vänner!

Som ni vet brukar jag då och då få för mig att jag är för rund om magen. Speciellt när man för hundrade gången informeras om riskerna med detta. Men ibland också för jag är sur över att mina kläder krymper på galgarna i garderoben. Det beror sannolikt på det fuktiga klimatet på Gotland. Jag har till exempel fina byxor till kostymen som jag är för snål för att slänga trots att jag vet att de inte går att knäppa.

Det är inte heller nyttigt för damer att vara runda om magen. Men de får tydligen vara runda överallt annars utan att det är farligt. Men på mig sätter sig allt fett mitt på magen och inte ett gram någon annanstans. Det kunde gott sätta sig lite på rumpan. För när jag suttit länge på en hård stol kan jag få blåmärken. Det har faktiskt hänt.

Jag har prövat lite olika dieter. Men det har inte funkat något vidare faktiskt. Dessutom gillar jag svensk husmanskost och den kräver ju en hel del smör och grädde för att vara riktigt lyckad. Annars har jag läst att den minsann är lika nyttig som medelhavskosten. Den gillar jag förresten. Italiensk mat är ofta god.

Men nu har jag en ny idé hur jag skall gå ner de åtta kg som vore nyttigt att bli av med. Jag skall helt enkelt börja laga äcklig mat. Om jag exempelvis skall laga torsk med äggsås som brukar vara gott skall jag inte salta alls i kokvattnet. Sedan skall jag ha massa mjöl i såsen så den blir stabbig och otäck. Men inte heller den skall få något salt eller peppar. Det äter man nog inte så mycket av. Eller så skall jag steka lammkotletter en halvtimme så de blir liksom torra och hårda. Till det blir det pulvermos och bearnaise också gjord på pulver. Det kommer inte heller vara så lätt att få ned minsann. I kväll funderar jag på att göra överkokt pasta med tomatsås, men jag skall klippa ner ordentligt koriander. Minst två matskedar. Det äter man nog inte så mycket av. För koriander är riktigt äckligt. Och istället för gorgonzola blir det en hushållsost som fått stå och svettas vid spisen några timmar. Till det tänker jag dricka en väl avslagen ljummen pilsner.

På detta sätt kommer jag bara äta lite av eländet för att överleva och bli smal och fin. Men jag hoppas att ni som läser detta får en trevlig helg med vällagad och god mat.

 

Peter

 

 

Inga kommentarer: