lördag 9 januari 2016

Hej vänner!

Idag skall jag gå på opera. Det är en direktsändning från Operan i Stockholm som visas på bio här i Visby. Hoppas det blir bra. Operan i fråga är La Bohème av Puccini. Det är ju en sorglig historia om jag förstått det hela rätt. 

Annars har jag faktiskt lite svårt för Opera. Ofta är det ju väldigt fåniga historier som mer verkar finnas till för att ge möjlighet att sjunga, än för att ha ett vettigt innehåll. Oftast är ju musiken betydligt bättre än storyn. Vilket jag tror gäller även i det här fallet. Men jag kommer med recension efteråt, om jag får lust. 

När jag tittar ut ser jag Visby ut som ett julkort. Det snöar igen och i grannens valnötsträd sitter talgoxar och blåmesar och käkar på de jordnötter som jag så generöst bjuder dem på. De flyger och hämtar en jordnöt sedan flyger de tillbaks. För det känns väl tryggare att sitta i trädet. Speciellt som det ibland sitter en katt och kollar på dem genom fönstret.  

Men nu tycker jag det kunde räcka med vinter. Ungarna har fått åka pulka och de som är roade av skidåkning har ju också fått ta en sväng. Själv har jag inte åkt skidor, fast jag har ett par sådana. Jag köpte ju ett par vallningsfria skidor för något år sedan. Men problemet är att de på grund av mönstret undertill också är glidfria. Det är ingen risk att man får bakhalt. Men faktiskt lika liten risk att få framhalt. Mina skidor är jättetråkiga. Funderar på att köpa ett par nya. Men då blir det väl regn och plusgrader. 

Men än tycker jag att snön är vacker. Men om några veckor kommer jag tycka att den är ett jävla mjäll som gärna kunde smälta bort. Jag cyklar ju året om. Men så här års är det besvärligt och halt.  Men om några veckor har vi säkert slask, blask och våta fötter att se fram emot. Och det är ju nästan ännu jävligare. Men i april blir det säkert fint. Och dit är det ju bara tre månader. Så ge inte upp.

Jag funderar på att börja tro på tomten. Nu kanske ni tycker det är dumt att tro på något sådant väsen. Men jag tycker faktiskt ni skall respektera min tro. Jag har visserligen inte sett eller hört något som talar för att han finns. Men jag tror. Och man skall respektera andras trosuppfattningar. Hur jävla dumma de än är. För om ni säger att tomten inte finns, så kränker ni mig i mitt innersta och då kan jag bli jättearg. För som det står i den heliga tomteboken: ”Ni som förnekar honom i den röda mössan och vandrar i själsligt mörker skall straffas hårt och minsann inte få några julklappar. Men för er som tror, skall dörrarna till tomteverkstaden alltid var öppen!” Så ta er i akt avfällingar!


Peter




Inga kommentarer: