fredag 8 januari 2016

Hej vänner!

Det är fredag och på måndag är det arbetsdag för mig igen efter en lång ledighet. Nu får jag väl erkänna att jag inte är odelat positiv till detta. Jag tycker allt bättre om att vara ledig faktiskt. På något sätt uppfattar jag arbetslivet som alltmer kravfyllt. Och själv har jag blivit mer och mer kravkänslig. Så jag är lite som en gammal skådis inför premiären på en ny pjäs. Jag har liksom rampfeber, men när jag står på scenen är det rätt ok. 

Men skådespelare får ju läsa recensioner av sin insats redan morgonen därpå. Det är tur att jag slipper det. Tänk om man slog upp  Gotlands Allehanda på morgonen efter sin första arbetsdag och fick läsa: ”Vid gårdagens föreställning på Visby habilitering utmärkte sig psykolog Peter Uddenberg genom att göra en ovanligt värdelös insats. Han kom av sig, verkade okoncentrerad och hade dessutom glömt att knäppa gylfen.”

Det hade varit jobbigt. För jag är rätt känslig för kritik. Även om den är riktig och konstruktiv. Det är naturligtvis en dålig egenskap. Man bör ta till sig sådan kritik och göra bot och bättring. Inte se ut som en blöt cockerspaniel och ligga och älta sina misstag och tillkortakommanden. Men jag är 61 år, så jag skiter i det. Jag tänker fortsätta vara en sådan som inte tål kritik och ha kvar denna dåliga personliga egenskap. Även om jag inte direkt tänker vårda den.

Fast en del som kritiserat mig har själva varit ena riktiga stolpskott och just därför tyckt sig ha rätt att ha synpunkter på mig och andra. Som de lärare som kritiserade min handstil när jag var barn och sa att jag borde skärpa mig, fast jag gjorde mitt bästa. På grund av denna kritik skrev jag inte gärna brev i tonåren. Jag svarade inte ens alltid på de fåtaliga kärleksbrev jag fick, för att jag skrev så jävla fult. Men till alla (tre) de damer som nu är i min ålder och som jag då nog gjorde besvikna vill jag säga: ”Tack för era brev och tusen pussar på er, sötnosar.”

Nu är det dags för lite lunch. Det blir bacon, stekt potatis och ägg. Till detta en starköl för det är iallafall fredag!


Trevlig helg

Peter


Inga kommentarer: