torsdag 7 januari 2016

God kväll vänner!

Jag lovade ju berätta om en historia som är rätt skrämmande. Den är ju rätt otäck men borde nog ändå berättas. 

Det var ju så att för några år sedan så beslutades att det på nytt skulle jagas varg i Sverige. Det skulle ske genom så kallad licensjakt. Så när jakttiden var inne gav sig många jägare ut i skogen för att jaga varg. En av dessa var Erik Lindgren från Riala. Han bodde ju i det vargrevir som ligger i Uppland. Han var också den som  sköt den första av vargarna det året. Eller rättare sagt han skadesköt en varg i låret på det  ena bakbenet. Så man fick starta ett eftersök för att försöka hitta den skadeskjutna vargen. Efter tre dagar hittades en plats med en blodpöl där man förstod att vargen dött. Men vargen hittades aldrig. Men nätterna efter detta hördes vargarna yla från Sverige genom Finland och över hela Sibirien.

Men efter denna händelse började Erik Lindgren drabbas av tinnitus. Det hördes liksom ett vargyl som först lät som det låg långt borta. Men efter några dagar tjöt detta ylande allt starkare. Erik Lindgren gick till läkare för att få hjälp, men det hjälpte inte. Ylandet bara tilltog. Till slut kunde Erik knappt tänka, för hela tiden hörde han vargar yla i skallen. Och det bara ökade. När det gått några veckor så stod Erik inte ut längre. Han hörde vargar yla högt dag som natt. Han kunde inte längre sova eller tänka på grund av vargylandet. 

Erik hittades efter någon dag i januari i skogen. Han hade skjutit sig själv. Men sättet han tagit sitt liv på var ovanligt. Folk som tar sitt liv med skjutvapen brukar ju skjuta sig i munnen eller i hjärtat. Men Erik hade skjutit sig i vänster lår och dött av blodförlusten. Runt platsen där han dött hittade man vargspår. Man såg också att runt platsen där Erik dog fanns platser där vargar suttit som i en ring.


Peter

Inga kommentarer: